Vores menuer

À la carte

FÖRRÄTTER | STARTERS

BURRATA
Tomat, hallon, pistage, olivolja, citron och örter
Burrata – tomato, raspberry, pistachio, olive oil, lemon and herbs
185

SVARTROT
Stekt och krispig svartrot, bränd grädde, gravad äggula, odlad svamp
Black root – fried and crispy black root, cream, mushroom, curd egg yolk
175

PILGRIMSMUSSLA
Äppelpuré, fänkål, tomat, hasselnötter
Scallop – apple puree, fennel, tomato, hazelnuts
195

SKAGENRÖRA
Räkor, dill, citron, löjrom, syrad lök och brioche
“Skagenröra” – shrimps, dill, lemon, whitefish roe, pickled onions, brioche
195

RÅBIFF
Salladslök, krassemajonnäs, picklad rödbeta, gravad äggula, soja, brynt smör, marconamandlar, rödbetschips
Beef tartar – green onion, cress mayonnaise, pickled beetroot, egg yolk, marcona almonds, beetroot crisps
180

VARMRÄTTER | MAIN COURSES

GNUDI
Smörstekt gnudi, höstsvamp, tomat, brytbönor, lök, hasselnötter, soja, brynt smör gnudi
Butter fried gnudi, autumn mushrooms, tomato, onion, hazelnuts, soy, beans and butter
290

MAJS
Variation på majs, kålrabbi, spetskål, spritärter, broccoli, höstärta
Maize – variation of maize, kohlrabi, lace cabbage, sweet peas, broccoli, autumn peas
280

KUMMELRYGG
Beurre blanc, krondillpicklad gurka, blåmusslor, forellrom, gräslök, spritärter, potatis
Hake fillet – beurre blanc, dill pickled cucumber, mussels, trout roe, chives, peas, potatoes
365

GRILLAD LÅNGA
Blomkål, dill, salladslök, sockerärtor, brynt smör, soja, färskpotatis
Grilled ling – cauliflower, dill, green onions, sugar snap peas, soy browned butter and potatoes
335

RYGGBIFF
Kronärtskocka, höstsvamp, kapriskräm, salviarostad Bjärepotatis, rödvinssky
Sirloin steak – artichoke, autumn mushrooms, caper cream, sage roasted potato, red wine sauce
375

KYCKLING FRÅN BJÄREFÅGEL
Syrad sockermajs, höstsvamp, tryffelsky, vattenkrasse, parmesan och potatispuré
Chicken from Bjäre – pickled sweetcorn, autumn mushrooms, truffle sauce, parmesan, potato puree
310

KLASSIKER | CLASSICS

RÄKSMÖRGÅS
Handskalade räkor, prästost majonnäs, ägg, citron, dill, tomat
Shrimp sandwich – hand peeled shrimps, Swedish cheese mayonnaise, egg, lemon, dill, tomato
100g 215 / 200g 285

BURGARE 200G
Svartpepparmajonnäs, ketchup, senap, saltgurka, silverlök, dubbel cheddarost från Väddö gårdsmejeri, pommes frites
Burger 200g – beef, black pepper mayonnaise, ketchup, mustard, double cheddar cheese from Väddö dairy farm, French fries
235

DESSERTER | DESSERTS

HALLON
Hallonmousse, maräng, vaniljglass, vaniljkaka, citron- och rossirap, hallon, citroncurd
Raspberry – raspberry mousse, meringue, vanilla ice cream, vanilla cake, lemon and rose syrup, raspberry, lemon curd
135

APELSIN & HAVTORN
Apelsin- och ingfärsparfait, citron- och olivkaka, havtornsgelé
Orange and sea buckthorn – orange and ginger parfait, lemon and olive cake, sea buckthorn jelly
135

LEMON POSSET
Färska bär och kaksmulor
Lemon posset – fresh berries and cake crumble
125

SVENSKA GÅRDSOSTAR
Tre svenska ostar, hembakat knäckebröd, marmelad
Swedish cheeses – trio of cheese, crisp bread, marmalade
150

CRÈME BRULÉE
Mörk choklad och tonka
Crème brulée – dark chocolate and tonka
125

GLASS/SORBET
Ice cream/sorbet
Kula/scoop 55

MJUKGLASS
Soft ice cream
55

PRALIN FRÅN CHOCOLATERIAN NORRVIKENS TRÄDGÅRDAR
Praline from Chocolaterian at Norrviken’s Gardens
45

Har ni allergi? Fråga gärna personalen
Allergens? Ask the staff for guidance

Frokost

Serveres mandag–fredag 11:30–14:00, lørdag og søndag 12:00–14:30. 

Pris SEK 175.
Frokosten inkluderer to varme retter, salatbuffet og brød. 

Aftenens menu

En to-retters aftenens menu indgår i vores hotelpakker. Forbestil gerne dessert inden ankomst.

MÅNDAG & TORSDAG | MONDAY & THURSDAY

Burrata – tomat, hallon, pistage, olivolja, citron, örter
Burrata – tomato, raspberry, pistachio, olive oil, lemon, herbs

Bjärekycklingsyrad sockermajs, höstsvamp, tryffelsky, vattenkrasse, parmesan, potatispuré
Chicken from Bjäre – pickled sweetcorn, autumn mushrooms, truffle sauce, parmesan, mashed potatoes

TISDAG & LÖRDAG | TUESDAY & SATURDAY

Skagenröra – räkor, dill, citron, syrad lök, löjrom, brioche
Skagenröra – shrimps, dill, lemon, whitefish roe, pickled onions, brioche

Ryggbiffkronärtskocka, höstsvamp, kapriskräm, salviarostad Bjärepotatis, rödvinssky
Sirloin steak – artichoke, autumn mushrooms, caper cream, sage roasted potato, red wine sauce

ONSDAG & SÖNDAG | WEDNESDAY & SUNDAY

Pilgrimsmusslaäppelpuré, fänkål, tomat, hasselnötter
Scallop – apple puree, fennel, tomato, hazelnuts

Grillad långablomkål, dill, salladslök, sockerärtor, brynt smör, soja, färskpotatis
Grilled ling – cauliflower, dill, green onions, sugar snap peas, browned butter, soy and potatoes

FREDAG | FRIDAY

Svartrotstekt och krispig svartrot, bränd grädde, gravad äggula, odlad svamp
Black root – fried and crispy black root, cream, mushroom, cured egg yolk

Kummelrygg – beurre blanc, krondillpickad gurka, blåmusslor, forellrom, gräslök, spritärter, potatis
Hake fillet – beurre blanc, dill pickled cucumber, mussels, trout roe, peas, potatoes

WINE PACKAGE

2 course wine package 280 SEK
3 course wine package 350 SEK

 

 

Konferencemenu

Aftenens to-retters menu er inkluderet i vores konferencepakker. Menuen indeholder en forret og en hovedret.

Vælg gerne aftenens dessert til for 100 SEK ekls. moms.

MÅNDAG & TORSDAG | MONDAY & THURSDAY

Burrata – tomat, hallon, pistage, olivolja, citron, örter
Burrata – tomato, raspberry, pistachio, olive oil, lemon, herbs

Bjärekycklingsyrad sockermajs, höstsvamp, tryffelsky, vattenkrasse, parmesan, potatispuré
Chicken from Bjäre – pickled sweetcorn, autumn mushrooms, truffle sauce, parmesan, mashed potatoes

TISDAG & LÖRDAG | TUESDAY & SATURDAY

Skagenröra – räkor, dill, citron, syrad lök, löjrom, brioche
Skagenröra – shrimps, dill, lemon, whitefish roe, pickled onions, brioche

Ryggbiffkronärtskocka, höstsvamp, kapriskräm, salviarostad Bjärepotatis, rödvinssky
Sirloin steak – artichoke, autumn mushrooms, caper cream, sage roasted potato, red wine sauce

ONSDAG & SÖNDAG | WEDNESDAY & SUNDAY

Pilgrimsmusslaäppelpuré, fänkål, tomat, hasselnötter
Scallop – apple puree, fennel, tomato, hazelnuts

Grillad långablomkål, dill, salladslök, sockerärtor, brynt smör, soja, färskpotatis
Grilled ling – cauliflower, dill, green onions, sugar snap peas, browned butter, soy and potatoes

FREDAG | FRIDAY

Svartrotstekt och krispig svartrot, bränd grädde, gravad äggula, odlad svamp
Black root – fried and crispy black root, cream, mushroom, cured egg yolk

Kummelrygg – beurre blanc, krondillpickad gurka, blåmusslor, forellrom, gräslök, spritärter, potatis
Hake fillet – beurre blanc, dill pickled cucumber, mussels, trout roe, peas, potatoes

Loungemenu

Loungemenu serveres hver dag, se åbningstider

BURGARE 235: –
200g nötkött, svartpepparmajonnäs, ketchup, senap, saltgurka, silverlök, dubbel cheddarost från Väddö gårdsmejeri, pommes frites

SKOTTE 210: –
Grillost från Skottorp, avokadokräm, jalapeño, picklad lök, koriander, sallad, pommes frites

RÄKMACKA 100g 215: – / 200g 285: –
Handskalade räkor, prästostmajonnäs, ägg, citron, dill, tomat

CAESARSALLAD
Romansallad, caesardressing, parmesan, tomat, rödlök, krutonger
Handskalade Räkor – 215: –
Kycklingfilé från Bjärefågel/bacon – 215: –
Grillost – 190: –

ASIATISK SALLAD
svart ris, broccoli, rödkål, avokado, sojabönor, wasabikräm, soja, sesamfrön
Med varmrökt lax – 215: –
Med handskalade räkor – 215: –

SVENSKA GÅRDSOSTAR 155: –
Tre svenska ostar, hembakat knäckebröd, marmelad

CHARKBRICKA 170: –
Lufttorkad Mangalitza skinka, tryffelsalami, Lufttorkad Cecina, mixade oliver, cornichons, kaprisbär

CRÈME BRÛLÉE 120: –

CHIPS FRÅN BJÄRE 45:-

MARCONAMANDLAR 65:-

NOCELLARAOLIVER 65:-

After Work

After Work har lukket for sommeren og åbner igen den 25/8

Kom og tag hul på weekenden med os på Restaurant Riviera. Hver fredag mellem klokken 17:00-19:00 har i 20% rabat på al mad og drikke, som serveres i baren.

Vin og drinks

Vores sommelier har omhyggeligt udvalgt vine fra hele verden. Den rigtige vin løfter smagsoplevelsen, og vi hjælper jer gerne med at finde den helt rigtige vin til måltidet.

Hvad vil du bestille? >