Våra menyer

Lunch

Serveras måndag–fredag 11.30–14.00, lördag 12.00–14.00 . Med reservation för ändringar, se aktuella öppettider.

Pris dagens lunch 149 kr.
Lunchen serveras på tallrik tillsammans med en liten skål sallad, bröd och smör. Vegetariskt alternativ finns.
Vi lämnar 20% rabatt på dagens rätt, loungemeny och barnmeny vid take away!

 

Vecka 15

Måndag

Stängt

Tisdag

Stängt

Onsdag

Helstekt Kalv tri tip med chimmichurri, sötpotatis och grillad majs

Torsdag

Bakad kummel med vitvinssås, örtpotatiskompott, spetskål och kapris

Fredag

Boeuf Bourguignon med potatispuré

Lördag

Bouillabaisse med rouille

Söndag

stängt!

Vegetariskt alternativ v 15

Svamprisotto

Vecka 16

Måndag

Stängt

Tisdag

Stängt

Onsdag

stängt

Torsdag

Flankstek med potatisgratäng och jägarsås

Fredag

Havets wallenbergare med klassiska tillbehör

Lördag

Tandoorikyckling med basmatiris, raita och koriander

Söndag

stängt!

Vegetariskt alternativ v 16

stekt kålrabbi med havrerispilaff, kall grön tomatbuljong, jalapenoaioli och riven pistaschnöt

Övriga rätter

Utöver dagens rätt erbjuder vi följande rätter under dagtid fram till klockan 22:

Svensk Kravburgare
Gruyèreost, bacon, sallad, tomat, saltgurka, chipotledressing,  rödlöksmarmelad och pommes frites
185 kr

Burgare med halloumost från Skottorps mejeri
Sallad, tomat, rödlök, chipotledressing, pommes frites
185 kr

Räksmörgås
Handskalade räkor, rågbröd, majonnäs, ägg, citron, dill, rödlök och sallad
halv  100g räkor 139 kr / hel 200g 229 kr

Caesarsallad med Bjärekyckling
Romansallad, parmigiano reggiano, bacon, caesardressing
169 kr

Risotto med Bjäreodlad svamp och örter

185:-

Fish and chips med tartarsås och krossade gröna ärtor

189:-

Barnmeny

Spaghetti och köttfärssås 85 kr
Hamburgare och pommes frites 85 kr
Fish and chips med remouladsås 85 kr
Glasskula 45 kr

 

 

 

 

 

 

 

 

À la carte

Serveras kvällar, se aktuella öppettider.


FÖRRÄTTER

Vit sparris med ramslöksmajonnäs, brynt smörpulver, körvel, crudité på grön sparris och rädisa 165:-

Saltbakad beta med pepparcréme, syltad beta, honungsrostade pistaschmandlar, talleggioterrine, skott och blad 152:-

Escabeche på gös med variation på morot, tapioka och krasse 169:-

Kalvtartar med semitorkade tomater, fänkål, basilika, brödcrisp och riven lagrad hårdost 165:-

VARMRÄTTER

Marinerad ekologisk tofu, bakat ägg, grönsaksdashi, groddar, stekt ris, svamp och Bjäreodlade grönsaker 279:-

Stekt Röding med kryddostkrokett, blomkålspuré, sugarsnaps, mangold, rädisor och en smörad skaldjursbuljong 305:-

Kummel med thailändska smaker, kokosmjölk, chili, riven grön tomat, friterad jasminrisboll, sockerärta och pak choy 285:-

Stekt bröstfilé från Bjärekyckling, terrin på låret, rostad majspuré, bakad purjolök, jordärtskocka och kycklingsky 289:-

Kalv med potatispuré smaksatt med rostad vitlök och örter, stekt bjäresvamp, grön sparris, ramslök och vinägersky smaksatt med tryffel 299:-

DESSERTER

Inkokta rabarber med fläder- och yoghurtpannacotta, rosmarinmaräng, stekt vit choklad och jordgubbssorbet 125:-

Crema Catalana 129:-

Snickerskaka med vaniljglass, banancrème, honungsrostade jordnötter, kolasås och crumble på kakao, banan och jordnöt 125:-

GLASS/SORBET 45:-/KULA

PRALIN 25:-

– Har du någon allergi? Fråga personalen om alternativ.  –

 

Barnmeny

Barnmeny erbjuds när à la carte och lunch serveras.

Spaghetti och köttfärssås 85 kr
Hamburgare och pommes frites 85 kr
Fish and chips med remouladsås 85 kr
Glasskula 45 kr

Barnbuffé

Serveras fredagar och lördagar, samt vissa andra dagar under höstlov, jullov, sportlov och påsk. Rätterna kan varieras.

Barn 5–12 år 90 kr
Barn 0–4 år gratis

 

 

Kvällens meny

Kvällens tvårättersmeny är inkluderad för dig som har bokat ett paket.

I menyn ingår förrätt och varmrätt. Välj gärna till kvällens dessert för 95 kr extra.

MÅNDAG/TORSDAG

Escabeche på gös med variation på morot, tapioka och krasse

Stekt bröstfilé från Bjärekyckling, terrin på låret, rostad majspuré, bakad purjolök, jordärtskocka och kycklingsky

Kvällens dessert (tillägg 95 kr):

Crema Catalana

TISDAG/FREDAG

Vit sparris med ramslöksmajonnäs, brynt smörpulver, körvel, crudité på grön sparris och rädisa

Stekt Röding med kryddostkrokett, blomkålspuré, sugarsnaps, mangold, rädisor och en smörad skaldjursbuljong

Kvällens dessert (tillägg 95 kr):

Inkokta rabarber med fläder-och yoghurtpannacotta, rosmarinmaräng, stekt vit choklad och jordgubbssorbet

ONSDAG/LÖRDAG

Saltbakad beta med pepparcrème, syltad beta, honungsrostade pistaschmandlar, Talleggioterrine, skott och blad

Kalv med potatispuré smaksatt med rostad vitlök och örter, stekt Bjäresvamp, grön sparris, ramslök och vinägersky smaksatt med tryffel

Kvällens dessert (tillägg 95 kr):

Snickerskaka med vaniljglass, banancrème, honungsrostade jordnötter, kolasås och crumble på kakao, banan och jordnöt

SÖNDAG

Kalvtartar med semitorkade tomater, fänkål, basilika, brödcrisp och riven lagrad hårdost

Kummel med thailändska smaker, kokosmjölk, chili, riven grön tomat, friterad jasminrisboll, sockerärta och pak choy

Kvällens dessert (tillägg 95 kr):

Crema Catalana

Konferensmeny

Kvällens tvårätters meny ingår i våra konferenspaket.

I menyn ingår förrätt och varmrätt. Välj gärna till kvällens dessert för 95 kr extra.

FREDAG

Lättrökt ankbröst, äpple, syrad kål, krasse, friterad lök och örtmajonnäs
Bakad torsk med eldad blåmussla, brynt smör, saltbakad rotselleri, fänkål och broccoli
Kvällens dessert (tillägg 95 kr): Chokladkaka, kryddig maräng, dulce de leche, hallonsorbet

LÖRDAG

Tempura på vintergrönsaker med tryffeldip, persilja, chips och picklad romanesco
Flankstek med rivet Serranosmör, rödvinssky, potatispuré, friterad jordärtskocka, brässerad champinjon, och karamelliserad lök
Kvällens dessert (tillägg 95 kr): Yoghurtpannacotta, blodapelsinsorbet, honung, honeycomb och vit chokladcrumble

Loungemeny

Serveras dag och kväll, se aktuella öppettider.


Rivieraburgare
185:-

Halloumiburgare 185:-

Räksmörgås hel 200 g räkor 229:- / halv 100g räkor 139:-

Caesarsallad med kyckling 169:-

Fish and chips med tartarsås, krossade ärtor och citron 189:-

 

Vinlista

Vår sommelier har omsorgsfullt valt viner från hela världen. Rätt vin lyfter smakupplevelsen och vi hjälper er gärna med vilken sort som passar bäst.

Med reservation för ändring av årgångar.

Coraviner

Vi väljer regelbundet ut nya viner till vår Coravinlista för att du ska få möjlighet att dricka premiumviner på glas som passar extra bra till våra menyer.

Coravin är en produkt som gör att du kan hälla upp vin utan att öppna flaskan. En tunn nål tränger igenom korken på vinflaskan och när du sedan trycker på modulens knapp sprutas argongas, en lukt- och smakfri ädelgas som inte reagerar med andra ämnen in. Sedan bildas ett övertryck i flaskan och när knappen släpps rinner vin ut genom nålen och ner i glaset. Korken återförsluts sedan när du avlägsnar Coravinen och argongasen som är kvar i flaskan påverkar inte vinet på något sätt även om det dröjer flera månader och år innan du vill hälla upp nästa glas.

Här kan du boka din vistelse. Kontakta gärna oss per e-post eller telefon om någon i sällskapet har specialkost eller allergier så att era måltider också kan bli en fin upplevelse.

Här kan du boka din vistelse. Kontakta gärna oss per e-post eller telefon om någon i sällskapet behöver specialkost eller handikappanpassning, så ser vi till att ordna allt så bra som möjligt.

Vi rekommenderar alltid att boka bord i förväg, så ditt besök blir så bra som möjligt. Tala gärna om ifall någon i sällskapet har specialkost eller allergier, så vi kan förbereda något bra för er.

Fyll i ditt namn, företag och kontaktuppgifter, så kontaktar vi dig snarast (vanligtvis samma dag).