Våra menyer

Lunch

Serveras 11.30-14.00 Sista bokningsbara tid 13.45 Måndag- Fredag. Lördagar 12-14.30. Sista bokningsbara tid 14.15. Söndagar stängt. Med reservation för ändringar, se aktuella öppettider.

Pris dagens lunch 159 kr.
Lunchen serveras på buffé med olika sallader, bröd, smör, ost och frukt samt kaffe & kaka. Vegetariskt alternativ finns alltid.

Vecka 43

Måndag

varmrökt lax med romsås och dillkokt potatis

grillad flankstek med chimmichurri och rostad potatis

Tisdag

kryddiga fishcakes med stekt ris och yuzukoshocréme

örtbakade Bjärekycklinglår med svampsås och kokt potatis

Onsdag

Torsk med brynt rosmarinsmör och potatiskompott

Skånsk kalops med inlagda betor och kokt potatis

Torsdag

Pocherad kolja, gräslök- och romsmörsås och potatispuré

pluma med rostade rotfrukter och romescosås

Fredag

citronbakad långa med vitvinssås, räkor och dillpotatiskompott

viltfärsjärpar med gräddsås, svarta vinbär, pressgurka och kokt potatis

Lördag

bakad lax med västerbottenstuvad potatis och smörad skaldjursbuljong

Kalv tri tip med rödvinssky och rostad potatis

Söndag

spättarullader med musselsås och dillslungad potatis

Helstekt kotlettrad med pepparsås och rostade rotfrukter

Vegetariska alternativ vecka 43

Måndag och torsdag

currylinsgryta med cashewnötter och rostad blomkål

Tisdag och fredag

sotad broccoli med pocherat ägg och parmesan

Onsdag och Lördag

svartrötter med brynt smör och valnötter

Vecka 44

Måndag

Bakad sejrygg med skaldjurssås och potatispuré

Stekt kyckling med sås på soltorkad tomat och ris

Tisdag

Kolja Tom kha pla med jasminris

Ibericokarré med rostad potatis och chipotleaioli

Onsdag

Lax med sandefjordsås och dillslungad potatis

Lasagne

Torsdag

Panerad spätta med remoulade och pommes frites

Rendang curry på högrev med ris

Fredag

Pocherad torsk, ägg- och persiljesås, räkor och kokt potatis

Nattbakad ryggbiff med klyftpotatis och bearnaise

Lördag

Havets wallenbergare med klassiska tillbehör

Kalv tri tip med rostade rotfrukter och salviasky

Söndag

Stängt

Vegetariska alternativ vecka 44

Måndag och torsdag

sojastekt tofu med sesam- och yuzumajonnäs

Tisdag och fredag

risotto med Bjäreodlad svamp och gröna ärtor

Onsdag och Lördag

kryddbakade morötter med fetaost och yoghurtsås

 Övriga rätter

Utöver dagens rätt erbjuder vi följande rätter under dagtid fram till klockan 22:

Rivieraburgare 180g
Gruyèreost, bacon, sallad, tomat, saltgurka, chipotledressing,  rödlöksmarmelad och pommes frites.
189 kr

Burgare med halloumost från Skottorps mejeri
Sallad, tomat, rödlök, chipotledressing, pommes frites.
189 kr

Räksmörgås
Handskalade räkor, rågbröd, majonnäs, ägg, citron, dill, rödlök och sallad.
halv  100g räkor 139 kr / hel 200g 229 kr.

Caesarsallad med Bjärekyckling
Romansallad, parmigiano reggiano, bacon, caesardressing.
169 kr

 

 

Barnmeny

Spaghetti och köttfärssås 85 kr
Hamburgare och pommes frites 85 kr
Fish and chips med remouladsås 85 kr
Glasskula 45 kr

À la carte

Serveras kvällar, se aktuella öppettider.


FÖRRÄTTER

Tempura med pesto rosso, parmegiano reggiano, örtdip, skott och blad 155:-

Stekt höstsvamp med rågbrödskrutong, syltad kantarell, västerbottencrème och mustig svampbuljong 149:-

Tonfisk poke style med friterat sushiris, sjögräs, krasse och yum yumsås 169:-

Carpaccio Pelle Janzon med tunt skuren oxfilé, löjrom, pepparrotscrème, stekta brödsmulor, gravad äggula 165:-

 

VARMRÄTTER

Falafel med fetaostcrème, syrlig kål, rostat matvete, lök och mynta 279:-

Bakad röding med havtorns beurre blanc, hasselnötter, spetskål, gulbeta och broccoli 295:-

Veckans utvalda fisk och skaldjur med hummerskum, blomkål, rotselleri, morot och fänkål 325:-

Lammytterfilé med grillad kronärtskocka, morot, rosmarinsky, getyoghurt 289:-

Oxfilé med bordelaisesås, syltad lök, sidfläsk, tryfferad potatispuré och stekt svamp 319:-

DESSERTER

Bakad choklad med havtornssorbet, kardemummajord, havtornscurd och salt kolasås 129:-

Crème brulée på vit choklad 129:-

Plommonsorbet med romsyltade körsbär, getyoghurtsnö, vit chokladmousse och spongecake 129:-

Morotskaka med färskostglass, morotsfudge och kryddig frosting 129:-

GLASS/SORBET 45:-/KULA

PRALIN 25:-

– Har du någon allergi? Fråga personalen om alternativ.  –

 

Barnmeny

Barnmeny erbjuds när à la carte och lunch serveras.

Spaghetti och köttfärssås 85 kr
Hamburgare och pommes frites 85 kr
Fish and chips med remouladsås 85 kr
Glasskula 45 kr

Barnbuffé

Serveras fredagar och lördagar, samt vissa andra dagar under höstlov, jullov, sportlov och påsk. Rätterna kan varieras.

Barn 5–12 år 90 kr
Barn 0–4 år gratis

 

 

Kvällens meny

Kvällens tvårättersmeny är inkluderad för dig som har bokat ett paket.

I menyn ingår förrätt och varmrätt. Välj gärna till kvällens dessert för 95 kr extra.

MÅNDAG/TORSDAG

Stekt höstsvamp med rågbrödskrutong, syltad kantarell, mustig svampbuljong och västerbottencréme

Lammytterfilé med grillad kronärtskocka, morot, rosmarinsky och getyoghurt

Kvällens dessert (tillägg 95 kr):

morotskaka med färskostglass, morotsfudge och kryddig frosting

TISDAG/FREDAG

Carpaccio Pelle Janzon – tunt skuren oxfilé med löjrom, pepparrot, äggula och gräslök

Bakad röding med havtorns beurre blanc, hasselnötter, spetskål, gulbeta och broccoli

Kvällens dessert (tillägg 95 kr):

Plommonsorbet, romsyltade körsbär, getyoghurtsnö, vit chokladmousse och spongecake

ONSDAG/LÖRDAG

Hösttempura med pesto rosso, parmegiano reggiano, örtdip, skott och blad

Oxfilé med bordelaisesås, syltad lök, sidfläsk, stekt svamp, och tryfferad potatispuré

Kvällens dessert (tillägg 95 kr):

Bakad choklad med havtornssorbet, kardemummajord, havtornscurd och salt kolasås

SÖNDAG

Förrätt:

Konfiterad kålrabbi med kyld grön tomatsoppa, pepparrotscréme, tomatpesto och friterad potatis

Varmrätt:

Torskrygg och räkor med hummerskum och rotfrukter

Kvällens dessert (tillägg 95 kr):

 

Afternoon Brunch

Afternoon Brunch serveras 2/10 och 13/11 klockan 12–15

Välkommen till en buffé med det godaste från både det varma och det kalla köket. Matiga sallader, charkuterier och snittar att börja med. Fisk, Bjärekyckling och helstekt kött därefter. Flera härliga varma tillbehör som säsongens svamp, rotfrukter och betor från Bjärehalvön. Till sist det bästa: en dessertbuffé med kakor, muffins, pannacotta, fruktfat och ostar.

Begränsat antal platser, så boka redan idag!
Pris 349 kr / Barn 3–12 år 125 kr

Julbord

Ett klassiskt julbord med råvaror från Bjärehalvön och våra egna specialiteter.

Välkommen att boka Julbordspaket för att njuta av vårt klassiska julbord .

Julbord med desserter. Julbord Riviera Strand i Båstad Julbord.

Julmat på bord Julbord.

Konferensmeny

Kvällens tvårätters meny ingår i våra konferenspaket.

I menyn ingår förrätt och varmrätt. Välj gärna till kvällens dessert för 95 kr extra.

MÅNDAG/TORSDAG

Stekt höstsvamp med rågbrödskrutong, syltad kantarell, mustig svampbuljong och västerbottencrème

Lammytterfilé med grillad kronärtskocka, morot, rosmarinsky och getyoghurt

Kvällens dessert (tillägg 95 kr):

Morotskaka med färskostglass, morotsfudge och kryddig frosting

TISDAG/FREDAG

Carpaccio Pelle Janzon – tunt skuren oxfilé med löjrom, pepparrot, äggula och gräslök

Bakad röding med havtorns beurre blanc, hasselnötter, spetskål, gulbeta och broccoli

Kvällens dessert (tillägg 95 kr):

Plommonsorbet, romsyltade körsbär, getyoghurtsnö, vit chokladmousse och spongecake

ONSDAG/LÖRDAG

Hösttempura med pesto rosso, parmegiano reggiano, örtdip, skott och blad

Oxfilé med bordelaisesås, syltad lök, sidfläsk, stekt svamp, och tryfferad potatispuré

Kvällens dessert (tillägg 95 kr):

Bakad choklad med havtornssorbet, kardemummajord, havtornscurd och salt kolasås

SÖNDAG

Förrätt:

Konfiterad kålrabbi med kyld grön tomatsoppa, pepparrotscréme, tomatpesto och friterad potatis

Varmrätt:

Torskrygg och räkor med hummerskum och variation på rotfrukter

 

 

Skaldjursplateau

En säsongsklassiker på Restaurang Riviera i nytappning.

Innehåll per person

1 hummer
200 gram havskräfta
3 stycken ostron
100 g räkor
krabbklor
100 g rökta räkor
Aioli & Rhode Island, citron, bröd, schalottenlöksvinägrett

Pris och bokning

Skaldjursplateau 895 kr per person.
Tillägg 500 kr per person, om du har bokat ett paket där middag ingår (uppgradering i mån av tillgänglighet).

OBS! Beställes senast 3 dagar i förväg på telefon.

Ring och boka på: +46 431 785 10

Loungemeny

Serveras dag och kväll, se aktuella öppettider.


Rivieraburgare
189:-

Halloumiburgare 189:-

Räksmörgås hel 200 g räkor 229:- / halv 100g räkor 139:-

Caesarsallad med kyckling 169:-

 

Vinlista

Vår sommelier har omsorgsfullt valt viner från hela världen. Rätt vin lyfter smakupplevelsen och vi hjälper er gärna med vilken sort som passar bäst.

Med reservation för ändring av årgångar.

Coraviner

Vi väljer regelbundet ut nya viner till vår Coravinlista för att du ska få möjlighet att dricka premiumviner på glas som passar extra bra till våra menyer.

Coravin är en produkt som gör att du kan hälla upp vin utan att öppna flaskan. En tunn nål tränger igenom korken på vinflaskan och när du sedan trycker på modulens knapp sprutas argongas, en lukt- och smakfri ädelgas som inte reagerar med andra ämnen in. Sedan bildas ett övertryck i flaskan och när knappen släpps rinner vin ut genom nålen och ner i glaset. Korken återförsluts sedan när du avlägsnar Coravinen och argongasen som är kvar i flaskan påverkar inte vinet på något sätt även om det dröjer flera månader och år innan du vill hälla upp nästa glas.

Här kan du boka din vistelse. Kontakta gärna oss per e-post eller telefon om någon i sällskapet har specialkost eller allergier så att era måltider också kan bli en fin upplevelse.

Här kan du boka din vistelse. Kontakta gärna oss per e-post eller telefon om någon i sällskapet behöver specialkost eller handikappanpassning, så ser vi till att ordna allt så bra som möjligt.

Vi rekommenderar alltid att boka bord i förväg, så ditt besök blir så bra som möjligt. Tala gärna om ifall någon i sällskapet har specialkost eller allergier, så vi kan förbereda något bra för er.

Fyll i ditt namn, företag och kontaktuppgifter, så kontaktar vi dig snarast (vanligtvis samma dag).