Våra menyer

Lunch

Serveras måndag–fredag 11.30–14.00. Lördag- söndag 12.00-14.30. Pris 185 kr

Lunchmeny vecka 39
Måndag
Örtbakad sej, kokt potatis, blomkål, spenat, brynt smör
Kycklingfilé, gnocchi, svartrökt sidfläsk, grönkålspesto
Gnocchi, svartkål, grönkålspesto, cashewnötter

Tisdag
Fransk fisk och skaldjursgryta, potatis, aioli, crudité på fänkål
Färsbiff med paprika, kokt potatis, örtsmör, skysås
Blomkålssoppa, picklad blomkål, krutong, körvel

Onsdag
Torskfilé, dill, kålrabbi, potatisstomp, musselsås
Fläskkarré, rostade rotfrukter, gräddsås, svamp, haricotsverts
Cannelloni, ricotta, höstsvamp, spenat, pumpakärnor

Torsdag
Havets Wallenbergare, potatispuré, brynt smör, gröna ärtor
BBQ marinerad biff, coleslaw, barberque sås, majs
Gnocchi, svartkål, grönkålspesto, cashewnötter

Fredag
Bakad lax, stuvad spenat, potatis, dill, morötter
Skånsk kalops, högrev, potatispuré, picklade rödbetor
Blomkålssoppa, picklad blomkål, krutong, körvel

Lördag
AFTERNOON BRUNCH 349 kr, boka bord här Boka bord – Hotel Riviera Strand

Söndag
Brödbakad kolja, dirty rice, gurka, yoghurt
Kycklinglårfilé, couscous, rostad paprika, olivsky
Cannelloni, ricotta, höstsvamp, spenat, pumpakärnor

Lunchmeny vecka 40

Måndag
Torskfilé, citronbrynt smör, potatis, rostad pumpa, pumpakärnor
Hjortinnanlår, kantarellsås, rosmarinstekt potatis, broccoli
Skottorps nofva, broccoli, puré och rostad pumpa, pumpakärnor

Tisdag
Sejfilé, vitvinssås, potatis, rostad blomkål, körvel
Fläskkotlett, rostad sötpotatis, vitlökssås, haricôts verts
Svamprisotto, spenat, parmesan

Onsdag
Panerad rödspätta, tartarsås, kokt potatis, gröna ärtor
Kycklinglårfilé, gremoulata, svamp, risotto, spenat, parmesan
Linsgryta, kokos, röd curry, blomkål, kålchips, cashewnötter

Torsdag
Koljafilé, räkor, pepparrotssås, potatis, kålrabbi crudité
Köttfärslimpa, oliver, fetaost, soltorkad tomat, yoghurtsås, couscous
Skottorps nofva, broccoli, puré och rostad pumpa, pumpakärnor

Fredag
Fisksoppa Bouillabaisse, potatis, saffransaioli
Nattbakad fransyska, enbärssås, kokt potatis, svamp, svartvinbärsgelé
Svamprisotto, spenat, parmesan

Lördag
Långa, musselsås, kokt potatis, betor, dill
Kycklingfilé, basilika, smörsås, potatiskompott
Linsgryta, kokos, röd curry, blomkål, kålchips, cashewnötter

Söndag
Gravad lax, dillstuvad potatis, hovmästarsås
Gulasch, högrev, ris, crèmefraiche, majschips
Svamprisotto, spenat, parmesan

LOUNGEMENY

Utöver dagens rätt erbjuder vi följande rätter under dagtid klockan 11-22:

BURGARE 235: –
200g nötkött, svartpepparmajonnäs, ketchup, senap, saltgurka, silverlök, dubbel cheddarost från Väddö gårdsmejeri, pommes frites

SKOTTE 210: –
Burgare med grillost från Skottorp, avokadokräm, jalapeño, picklad lök, koriander, sallad, pommes frites

RÄKMACKA 100g 215: – / 200g 285: –
Hand skalade räkor, prästostmajonnäs, ägg, citron, dill, tomat

CAESARSALLAD
Romansallad, caesardressing, parmesan, tomat, rödlök, krutonger
Hand skalade Räkor – 215: –
Kycklingfilé från Bjärefågel/bacon – 215: –
Grillost – 190: –

ASIATISK SALLAD
svart ris, broccoli, rödkål, avokado, sojabönor, wasabikräm, soja, sesamfrön
Med varmrökt lax – 215: –
Med hand skalade räkor – 215: –

SVENSKA GÅRDSOSTAR 155: –
Tre svenska ostar, hembakat knäckebröd, marmelad

CHARKBRICKA 170: –
Lufttorkad Mangalitza skinka, tryffelsalami, Lufttorkad Cecina, mixade oliver, cornichons, kaprisbär

CRÈME BRÛLÉE 120: –

Chips från Bjäre 45 kr
Marconamandlar 65 kr
Nocellaraoliver 65 kr

BARNMENY

Spaghetti och köttfärssås 120 kr
Hamburgare och pommes frites 120 kr
Fish and chips med remouladsås 120 kr
Glasskula 55 kr

À la carte

Serveras kvällar, se aktuella öppettider.

FÖRRÄTTER | STARTERS

BURRATA
Tomat, hallon, pistage, olivolja, citron och örter
Burrata – tomato, raspberry, pistachio, olive oil, lemon and herbs
185

SVARTROT
Stekt och krispig svartrot, bränd grädde, gravad äggula, odlad svamp
Black root – fried and crispy black root, cream, mushroom, curd egg yolk
175

PILGRIMSMUSSLA
Äppelpuré, fänkål, tomat, hasselnötter
Scallop – apple puree, fennel, tomato, hazelnuts
195

SKAGENRÖRA
Räkor, dill, citron, löjrom, syrad lök och brioche
“Skagenröra” – shrimps, dill, lemon, whitefish roe, pickled onions, brioche
195

RÅBIFF
Salladslök, krassemajonnäs, picklad rödbeta, gravad äggula, soja, brynt smör, marconamandlar, rödbetschips
Beef tartar – green onion, cress mayonnaise, pickled beetroot, egg yolk, marcona almonds, beetroot crisps
180

VARMRÄTTER | MAIN COURSES

GNUDI
Smörstekt gnudi, höstsvamp, tomat, brytbönor, lök, hasselnötter, soja, brynt smör gnudi
Butter fried gnudi, autumn mushrooms, tomato, onion, hazelnuts, soy, beans and butter
290

MAJS
Variation på majs, kålrabbi, spetskål, spritärter, broccoli, höstärta
Maize – variation of maize, kohlrabi, lace cabbage, sweet peas, broccoli, autumn peas
280

KUMMELRYGG
Beurre blanc, krondillpicklad gurka, blåmusslor, forellrom, gräslök, spritärter, potatis
Hake fillet – beurre blanc, dill pickled cucumber, mussels, trout roe, chives, peas, potatoes
365

GRILLAD LÅNGA
Blomkål, dill, salladslök, sockerärtor, brynt smör, soja, färskpotatis
Grilled ling – cauliflower, dill, green onions, sugar snap peas, soy browned butter and potatoes
335

RYGGBIFF
Kronärtskocka, höstsvamp, kapriskräm, salviarostad Bjärepotatis, rödvinssky
Sirloin steak – artichoke, autumn mushrooms, caper cream, sage roasted potato, red wine sauce
375

KYCKLING FRÅN BJÄREFÅGEL
Syrad sockermajs, höstsvamp, tryffelsky, vattenkrasse, parmesan och potatispuré
Chicken from Bjäre – pickled sweetcorn, autumn mushrooms, truffle sauce, parmesan, potato puree
310

KLASSIKER | CLASSICS

RÄKSMÖRGÅS
Handskalade räkor, prästost majonnäs, ägg, citron, dill, tomat
Shrimp sandwich – hand peeled shrimps, Swedish cheese mayonnaise, egg, lemon, dill, tomato
100g 215 / 200g 285

BURGARE 200G
Svartpepparmajonnäs, ketchup, senap, saltgurka, silverlök, dubbel cheddarost från Väddö gårdsmejeri, pommes frites
Burger 200g – beef, black pepper mayonnaise, ketchup, mustard, double cheddar cheese from Väddö dairy farm, French fries
235

DESSERTER | DESSERTS

HALLON
Hallonmousse, maräng, vaniljglass, vaniljkaka, citron- och rossirap, hallon, citroncurd
Raspberry – raspberry mousse, meringue, vanilla ice cream, vanilla cake, lemon and rose syrup, raspberry, lemon curd
135

APELSIN & HAVTORN
Apelsin- och ingfärsparfait, citron- och olivkaka, havtornsgelé
Orange and sea buckthorn – orange and ginger parfait, lemon and olive cake, sea buckthorn jelly
135

LEMON POSSET
Färska bär och kaksmulor
Lemon posset – fresh berries and cake crumble
125

SVENSKA GÅRDSOSTAR
Tre svenska ostar, hembakat knäckebröd, marmelad
Swedish cheeses – trio of cheese, crisp bread, marmalade
150

CRÈME BRULÉE
Mörk choklad och tonka
Crème brulée – dark chocolate and tonka
125

GLASS/SORBET
Ice cream/sorbet
Kula/scoop 55

MJUKGLASS
Soft ice cream
55

PRALIN FRÅN CHOCOLATERIAN NORRVIKENS TRÄDGÅRDAR
Praline from Chocolaterian at Norrviken’s Gardens
45

Har ni allergi? Fråga gärna personalen
Allergens? Ask the staff for guidance

Barnmeny

Barnmeny erbjuds när à la carte och lunch serveras.

Spaghetti och köttfärssås 120 kr
Hamburgare och pommes frites 120 kr
Fish and chips med remouladsås 120 kr
Glasskula 55 kr

Barnbuffé

Serveras fredagar och lördagar, samt vissa andra dagar under höstlov, jullov, sportlov och påsk. Rätterna kan varieras.

Barn 3–12 år 120 kr
Barn 0–2 år gratis

 

 

Frukost

Frukostbuffé

Önskar du att äta frukost men bor inte på hotellet?
Kontakta restaurangen för tillgänglighet.

0431-78510 eller restaurang@rivierastrand.se

Pris 195/per person
Barn 95/per person

Kvällens meny

Kvällens meny för dig som har bokat ett paket med tvårätters eller trerätters middag. Förbeställ gärna dessert också.

MÅNDAG & TORSDAG | MONDAY & THURSDAY

Burrata – tomat, hallon, pistage, olivolja, citron, örter
Burrata – tomato, raspberry, pistachio, olive oil, lemon, herbs

Bjärekycklingsyrad sockermajs, höstsvamp, tryffelsky, vattenkrasse, parmesan, potatispuré
Chicken from Bjäre – pickled sweetcorn, autumn mushrooms, truffle sauce, parmesan, mashed potatoes

TISDAG & LÖRDAG | TUESDAY & SATURDAY

Skagenröra – räkor, dill, citron, syrad lök, löjrom, brioche
Skagenröra – shrimps, dill, lemon, whitefish roe, pickled onions, brioche

Ryggbiffkronärtskocka, höstsvamp, kapriskräm, salviarostad Bjärepotatis, rödvinssky
Sirloin steak – artichoke, autumn mushrooms, caper cream, sage roasted potato, red wine sauce

ONSDAG & SÖNDAG | WEDNESDAY & SUNDAY

Pilgrimsmusslaäppelpuré, fänkål, tomat, hasselnötter
Scallop – apple puree, fennel, tomato, hazelnuts

Grillad långablomkål, dill, salladslök, sockerärtor, brynt smör, soja, färskpotatis
Grilled ling – cauliflower, dill, green onions, sugar snap peas, browned butter, soy and potatoes

FREDAG | FRIDAY

Svartrotstekt och krispig svartrot, bränd grädde, gravad äggula, odlad svamp
Black root – fried and crispy black root, cream, mushroom, cured egg yolk

Kummelrygg – beurre blanc, krondillpickad gurka, blåmusslor, forellrom, gräslök, spritärter, potatis
Hake fillet – beurre blanc, dill pickled cucumber, mussels, trout roe, peas, potatoes

WINE PACKAGE

2 course wine package 280 SEK
3 course wine package 350 SEK

 

 

Afternoon Brunch

Afternoon Brunch serveras söndag 28/5 (morsdag), lördag 30/9 och söndag 12/11 (farsdag) 2023

Välkommen till en buffé med det godaste från både det varma och det kalla köket. Matiga sallader, lax, scones, pizza, sliders, pannkor, snittar och mycket mer. Till sist det bästa: en dessertbuffé med kakor, fruktfat och ostar.

Tid: 12.00–15.00 (sista sittningen 14.15)
Pris 349 kr/person
Barn upp till 12 år 125 kr

Begränsat antal platser, boka redan idag.
Pris 349 kr / Barn 3–12 år 125 kr

Julbord

Ett klassiskt julbord med råvaror från Bjärehalvön och våra egna specialiteter.

Datum julbord 2023

torsdag 30 november
fredag 1 december
måndag 4 december
torsdag 7 december
fredag 8 december
torsdag 14 december
fredag 15 december
söndag 24 december

Pris

Vuxna från 13 år 795 kr
Barn 3–12 år 225 kr

Boka julbord

Välkommen att boka bord online, eller kontakta restaurangen på telefon 0431-785 10 eller e-post restaurang@rivierastrand.se

Boka julbordspaket

Vill du bo över på hotellet och ta ett juldopp i poolen i samband med julbordet? Då ska du boka vårt Julbordspaket

Julbord. Julbord Riviera Strand i Båstad Julbord med desserter.

Julbord. Hotellentré till Hotel Riviera Strand med julpynt.

Konferensmeny

Kvällens tvårätters meny ingår i våra konferenspaket.

I menyn ingår förrätt och varmrätt. Välj gärna till kvällens dessert för 100 kr ex. moms.

MÅNDAG & TORSDAG | MONDAY & THURSDAY

Burrata – tomat, hallon, pistage, olivolja, citron, örter
Burrata – tomato, raspberry, pistachio, olive oil, lemon, herbs

Bjärekycklingsyrad sockermajs, höstsvamp, tryffelsky, vattenkrasse, parmesan, potatispuré
Chicken from Bjäre – pickled sweetcorn, autumn mushrooms, truffle sauce, parmesan, mashed potatoes

TISDAG & LÖRDAG | TUESDAY & SATURDAY

Skagenröra – räkor, dill, citron, syrad lök, löjrom, brioche
Skagenröra – shrimps, dill, lemon, whitefish roe, pickled onions, brioche

Ryggbiffkronärtskocka, höstsvamp, kapriskräm, salviarostad Bjärepotatis, rödvinssky
Sirloin steak – artichoke, autumn mushrooms, caper cream, sage roasted potato, red wine sauce

ONSDAG & SÖNDAG | WEDNESDAY & SUNDAY

Pilgrimsmusslaäppelpuré, fänkål, tomat, hasselnötter
Scallop – apple puree, fennel, tomato, hazelnuts

Grillad långablomkål, dill, salladslök, sockerärtor, brynt smör, soja, färskpotatis
Grilled ling – cauliflower, dill, green onions, sugar snap peas, browned butter, soy and potatoes

FREDAG | FRIDAY

Svartrotstekt och krispig svartrot, bränd grädde, gravad äggula, odlad svamp
Black root – fried and crispy black root, cream, mushroom, cured egg yolk

Kummelrygg – beurre blanc, krondillpickad gurka, blåmusslor, forellrom, gräslök, spritärter, potatis
Hake fillet – beurre blanc, dill pickled cucumber, mussels, trout roe, peas, potatoes

Skaldjurssittning

Hotel Riviera Strands Skaldjurssittning

TRE VARIATIONER PÅ OSTRON
– Naturellt, friterat och gratinerat
Serveras med schalottenlöksvinägrett,
tabasco, citron

TRE SMÅ FÖRRÄTTER
Rå räka, krustad, crème fraiche, citron, dill
Löjromsstrut, rödlök, smetana, gräslök
Tonfisktartar, rispapper, kimchimajonnäs, salladslök, sesamfrön, koriander

HUMMERBISQUE
Smaksatt med konjak, citron, krondill, fänkål,
gurka serveras med fänkålsknäcke

FÄRSKA SKALDJUR
1/2 kokt hummer
100 g havskräfta
150 g färska räkor
1/2 krabba och krabbklor
Serveras med aioli och Rhode Island, citron, bröd

NYKOKTA BLÅMUSSLOR
Grädde, rostad vitlök, örter, pommes frites

Pris 1 595:-/person
Minimum 8 personer

Vinpaket från 1350:-/person
Minimum 4 personer

Förbeställ senast 3 dagar innan

 

Loungemeny

Serveras dag och kväll, se aktuella öppettider.

BURGARE 235: –
200g nötkött, svartpepparmajonnäs, ketchup, senap, saltgurka, silverlök, dubbel cheddarost från Väddö gårdsmejeri, pommes frites

SKOTTE 210: –
Burgare med grillost från Skottorp, avokadokräm, jalapeño, picklad lök, koriander, sallad, pommes frites

RÄKMACKA 100g 215: – / 200g 285: –
Hand skalade räkor, prästostmajonnäs, ägg, citron, dill, tomat

CAESARSALLAD
Romansallad, caesardressing, parmesan, tomat, rödlök, krutonger
Hand skalade Räkor – 215: –
Kycklingfilé från Bjärefågel/bacon – 215: –
Grillost – 190: –

ASIATISK SALLAD
svart ris, broccoli, rödkål, avokado, sojabönor, wasabikräm, soja, sesamfrön
Med varmrökt lax – 215: –
Med hand skalade räkor – 215: –

SVENSKA GÅRDSOSTAR 155: –
Tre svenska ostar, hembakat knäckebröd, marmelad

CHARKBRICKA 170: –
Lufttorkad Mangalitza skinka, tryffelsalami, Lufttorkad Cecina, mixade oliver, cornichons, kaprisbär

CRÈME BRÛLÉE 120: –

CHIPS FRÅN BJÄRE 45:-

MARCONAMANDLAR 65:-

NOCELLARAOLIVER 65:-

After Work

After Work varje fredag 17.00–19.00 med specialpriser i baren och på utvalda rätter.


Tyvärr blir det ingen after work den 6/10. Välkommen en annan fredag!

Barnbuffé från 17.30 för 120 kr (2 varmrätter, grönsaker, pannkakor, sylt och grädde samt mjukglass).

 

Bröllopsmenyer

Bröllopspaket

Inklusive efterföljande fest 1 695 kr/person

  • 1 glas cava/prosecco samt 3 snittar
  • 3-rätters bröllopsmeny
  • Vinpaket till 3 rätter samt påfyllning till varmrätten
  • Kaffe
  • Nattamat t.ex. korv med bröd från Per i Viken/Heberleins, samt Pucko eller wraps med Ramlösa/alkoholfri öl

Övrig information:

  • Lokalen tillgänglig från 17.00 till 01.00 (övriga tider efter diskussion)
  • Lokalhyra 15 000 kr tillkommer.
  • Vi förmedlar gärna musik och/eller DJ om ni önskar.
  • Dukar och blommor ingår i bröllopspaketet. *Ordinarieblommor ingår, men vid specifika önskemål diskuteras pris.

Priserna är inklusive moms

Festmeny

Trerätters meny inklusive bröd och tillbehör 645 kr/kuvert. Minimum 40 personer.

Förrätter

Burrata
tomat, hallon, pistage, olivolja, citron, örter

Skagenröra
löjrom, syrad lök, dill och pepparrot, brioche

Sotad Fröyalax
forellrom, soja, ingefära, sticklök, dill

Råbiff
hackat nötinnanlår, vårlök, krassemajonnäs, picklad rödbeta, gravad äggula, soja, brynt smör, mandel, rödbetschips

Varmrätter

Torskrygg
gulbeta, dill, blåmussla, musselskum, potatispuré

Helstekt oxfilé
plockat högrev, potatiskaka med lagrad ost, säsongens primörer, bordelaisesås
(Vegetariskt alternativ finns alltid till aktuell meny)

Desserter

Blåbär
variation på blåbär, mazarin, brynt smörkräm, vaniljglass

Choklad/hallon
chokladbrownie, hallonmousse, chokladflarn, citronkräm, hallonmaränger, färska hallon

Extra/tillägg

Ost
Brillat savarin, jordgubbssalsa, vattenmelon, balsamico
89:-/person

Ostron
inklusive schalottenlöksvinegrette, tabasco och citron
40:-/styck

Amuse Bouche
Löjromsstrut, rödlök, smetana, dill • Tonfisk, rispapper, kimchi, sesam, koriander krasse • Skagenröra, dill, gräslök, rödlök, • Västerbottenpaj, lagradost, crème fraiche, gräslök • Svamptartelett, lagradost, gräslök • Saltbakade betor, mandel, äpple, björnbär, hjärtsallad
Välj från ovanstående alternativ, 45:-/styck

Vickning
Heberleins wienerkorv, bröd, ketchup, senap, rostad lök, bostongurka
89:-/person

Vinlista

Vår sommelier har omsorgsfullt valt viner från hela världen. Rätt vin lyfter smakupplevelsen och vi hjälper er gärna med vilken sort som passar bäst.

Med reservation för ändring av årgångar.

Som komplement till den ordinarie vinlistan erbjuder vi nu även ett brett urval av viner från Kistler Vineyards och Occidental.

Coraviner

Vi väljer regelbundet ut nya viner till vår Coravinlista för att du ska få möjlighet att dricka premiumviner på glas som passar extra bra till våra menyer.

Coravin är en produkt som gör att du kan hälla upp vin utan att öppna flaskan. En tunn nål tränger igenom korken på vinflaskan och när du sedan trycker på modulens knapp sprutas argongas, en lukt- och smakfri ädelgas som inte reagerar med andra ämnen in. Sedan bildas ett övertryck i flaskan och när knappen släpps rinner vin ut genom nålen och ner i glaset. Korken återförsluts sedan när du avlägsnar Coravinen och argongasen som är kvar i flaskan påverkar inte vinet på något sätt även om det dröjer flera månader och år innan du vill hälla upp nästa glas.

Cocktailmeny

Våra signaturcocktails

BJÄRE 155
Gin, Grapefruit, Rhubarb, Elderflower, Lingonberries,
Hibiscus

RIVIERA STAR 155
Gin, Elderflower, Lemon, Cava
*Egg white

BOARP 155
Pineapple, Coconut, Lime

MARGARITATORP 155
Tequila, Lychee, Rhubarb, Lime
*Egg white

Vad vill du boka? >