Våra menyer

Lunch

Serveras måndag–fredag 11.30–14.00, lördag 12.00–14.30 . Med reservation för ändringar, se aktuella öppettider.

Pris dagens lunch 149 kr.
Lunchen serveras på tallrik tillsammans med en liten skål sallad, bröd och smör. Vegetariskt alternativ finns.
Vi lämnar 20% rabatt på dagens rätt, loungemeny och barnmeny vid take away!

 

Vecka 48

Måndag

stängt

Tisdag

stängt

Onsdag

stängt

Torsdag

Stängt

Fredag

Wallenbergare med potatispuré, brynt smör, lingon och gröna ärtor

Lördag

Krämig fisk- och skaldjursgryta med grönsaker från Bjärehalvön och en kryddig aioli

Söndag
stängt

Övriga rätter

Utöver dagens rätt erbjuder vi följande rätter under dagtid fram till klockan 22:

Svensk Kravburgare
Gruyèreost, bacon, sallad, tomat, saltgurka, chipotledressing,  rödlöksmarmelad och pommes
185 kr

Burgare med halloumost från Skottorps mejeri
Sallad, tomat, rödlök, chipotledressing, pommes
185 kr

Räksmörgås
Handskalade räkor, rågbröd, majonnäs, ägg, citron, dill, rödlök och sallad
halv 125 kr / hel 225 kr

Caesarsallad
Romansallad, parmigiano reggiano, bacon, caesardressing, kyckling
169 kr

Charkbricka
Utvalda charkuterier, oliver, hårdost, kex och marmelad
145 kr

Biff Rydberg
stekt nötfilé med potatis, ölbrässerad lök och senapscrème
190 kr

Barnmeny

Spaghetti och köttfärssås 85 kr
Hamburgare och pommes frites 85 kr
Fish and chips med remouladsås 85 kr
Glasskula 45 kr

À la carte

Serveras måndag–torsdag från 18.00 och fredag–söndag från 17.30. Med reservation för ändringar, se aktuella öppettider.

FÖRRÄTTER

Kronärtskocka tempura, pesto, parmesan, ”krossad tomat”, baby leaf och basilika  139:-

Laxtataki, kålrabbi, friterat rispapper, noriolja, tångpärlor, miso- och honungsmajonnäs  159:-

Tunt skuren sotad biff, syltad kålrot, sveciacrème, friterad lök och gravad äggula  145:-

Svamptartar, sojapicklad svamp, körvel- och svampmajonnäs, potatischips och lagrad hårdost  139:-

Grillad pilgrimsmussla, hollandaise på eldat smör, gurka, havtornsvinägrett, sjökorall och krasse 175:-

 

VARMRÄTTER

Rödtunga, rostad blomkål, broccolipuré, kronärtskocka, purjolök, brynt smör med citrontimjan och örtkex  289:-

Veckans fångst, potatispuré med brynt smör, vitt vin- och ansjovisskum, ärtor, sojaböna och spetskål  289:-

Nötfilé, grönpepparsås, morot, persiljerot, palsternacka, bakad lök, örtolja  319:-

Variation på rotselleri, brynt smör, kryddig buljong, ärttempeh   269:-

Kalventrecôte med örter, stuvad svamp, potatiskaka, kalvsky, brysselkål och varmrökt sidfläsk  295:-

Bakad blomkål, mhmara, kikärtsragu, citron, valnöt, couscous, torkad oliv och persilja  269:-

 

DESSERTER

Äpple/vanilj/pajdeg 125:-
Karamelliserad äppelsorbet, äppelcurd, vaniljpannacotta, saltrostade hasselnötter, pajdeg

Havtorn/lakrits/vit choklad  125:-
Havtornssorbet, havtornscurd, vit choklad- och havtornsskum, lakritsflarn, vit chokladcrumble

”Tiramisù”  125:-
Mascarpone- och amarettoglass, kaffeganache, espressoglaze, mascarponekräm, kaffemaränger, sockerkaka

Crème brulée 99:-

 

– Har du någon allergi? Fråga gärna personalen  –

 

Barnmeny

Barnmeny erbjuds när à la carte och lunch serveras.

Spaghetti och köttfärssås 85 kr
Hamburgare och pommes frites 85 kr
Fish and chips med remouladsås 85 kr
Glasskula 45 kr

Barnbuffé

Serveras fredagar och lördagar, samt vissa andra dagar under höstlov, jullov, sportlov och påsk. Rätterna kan varieras.

Barn 5–12 år 90 kr
Barn 0–4 år gratis

 

 

Kvällens meny

För dig som har bokat ett paket serverar vi kvällens tvårättersmeny.

 

MÅNDAG & TORSDAG

Laxtataki, kålrabbi, friterat rispapper, noriolja, tångpärlor, miso- och honungsmajonnäs

Kalventrecôte med örter, stuvad svamp, potatiskaka, kalvsky, brysselkål och varmrökt sidfläsk

Dessert

”Tiramisù” mascarpone- och amarettoglass, kaffeganache, espressoglaze, mascarponekräm, kaffemaränger, sockerkaka 125:-

TISDAG & FREDAG

Kronärtskocka tempura, pesto, parmesan, ”krossad tomat”, baby leaf och basilika

Veckans fångst, potatispuré med brynt smör, vitt vin- och ansjovisskum, ärtor, sojaböna och spetskål

Dessert

Havtorn/lakrits/vit choklad: havtornssorbet, havtornscurd, vit choklad- och havtornsskum, lakritsflarn, vit chokladcrumble 125:-

ONSDAG & LÖRDAG

Svamptartar, sojapicklad svamp, körvel- och svampmajonnäs, potatischips och lagrad hårdost

Nötfilé, grönpepparsås, morot, persiljerot, palsternacka, bakad lök, örtolja

Dessert

Äpple/vanilj/pajdeg karamelliserad äppelsorbet, äppelcurd, vaniljpannacotta, saltrostade hasselnötter, pajdeg 125:-

SÖNDAG

Tunt skuren sotad biff, syltad kålrot, sveciacréme, friterad lök och gravad äggula

Rödtunga, rostad blomkål, broccolipuré, kronärtskocka, purjolök, brynt smör med citrontimjan och örtkex

Dessert

Kvällens dessert 95:-

Julbord

Ett klassiskt julbord på Bjärehalvöns härliga råvaror serverat på tallrik.

 


Datum 2020

Fredagar och lördagar 4–19 december samt 24 december, erbjuder vi julbord i samband med Julpaket.
Julafton 24 december serveras även jullunch från 12.00. Välkommen att boka bord.
Vi erbjuder även julbord i samband med konferens med övernattning (min antal rum). Kontakta våra konferenssäljare

Pris

Vuxna 595 kr
Barn 3–8 år 125 kr, 9–12 år 175 kr

Boka

Välkommen att boka bord i Restaurang Riviera på telefon 0431-785 10 eller skicka e-post till restaurang@rivierastrand.se


Meny

Julbord bordsservering

Glögg från Englamust, russin, mandel, pepparkakor och ädelostcrème

Kavring, vörtbröd, rödbetsknäcke, levainbröd, vispat smör

Branteviksill, senapssill, romsill, stekt inlagd strömming, gubbröra med friterad lök, ägghalvor med romcrème, gravad lax, kallrökt torsk, varmrökt lax, hovmästarsås, dillslungad potatis från Bjäre

Kycklingterrine med tryffelmajonnäs, lökkorv från Heberleins, julskinka med skånsk senap, rökt lamm från Lindegrens med gruyerecrème, viltpaté med bärchutney, cornichons, syltad lök, rödbetssallad, kålsallad

Janssons frestelse, köttbullar, prinskorv, glaserade revben med äppelchutney, rödkål, Halländsk långkål, brunkål

Mjuk pepparkaka med lingonfrosting, ris a la Malta med saftsås, chokladkaka med dulce de leche och ras el hanout maräng, marinerade dadlar, fikon, skumtomtar, knäck, ost & marmelad

Vegetariskt julbord bordsservering

Glögg från Englamust, russin, mandel, pepparkakor och ädelostcrème

Kavring, vörtbröd, rödbetsknäcke, levainbröd, vispat smör

Inkokt beta med tångkaviar, sojainlagd tofu, inlagd svamp med örter och apelsin, senapspicklad zucchini

Bakad griljerad kålrot med senap, rödbetssallad, pickles, quinoakaka med tryffelmajonnäs

Saltbakad rotselleri med brynt smör, tempeh med kryddig buljong, Halländsk långkål, brunkål, rödkål, ärtköttbullar, sojaprinskorv

Mjuk pepparkaka med lingonfrosting, ris a la malta med saftsås, chokladkaka med dulce de leche och ras el hanout maräng, marinerade dadlar, fikon, skumtomtar, knäck, ost & marmelad

 

Konferensmeny

Kvällens tvårätters meny ingår i våra konferenspaket.

 

MÅNDAG & TORSDAG

Laxtataki, kålrabbi, friterat rispapper, noriolja, tångpärlor, miso- och honungsmajonnäs

Kalventrecôte med örter, stuvad svamp, potatiskaka, kalvsky, brysselkål och varmrökt sidfläsk

Dessert

”Tiramisù” mascarpone- och amarettoglass, kaffeganache, espressoglaze, mascarponekräm, kaffemaränger, sockerkaka 125:-

TISDAG & FREDAG

Kronärtskocka tempura, pesto, parmesan, ”krossad tomat”, baby leaf och basilika

Veckans fångst, potatispuré med brynt smör, mussel- och ansjovisskum, ärtor, sojaböna och spetskål

Dessert

Havtorn/lakrits/vit choklad: havtornssorbet, havtornscurd, vit choklad- och havtornsskum, lakritsflarn, vit chokladcrumble 125:-

ONSDAG & LÖRDAG

Svamptartar, sojapicklad svamp, körvel- och svampmajonnäs, potatischips och lagrad hårdost

Nötfilé, grönpepparsås, morot, persiljerot, palsternacka, bakad lök, örtolja

Dessert

Äpple/vanilj/pajdeg karamelliserad äppelsorbet, äppelcurd, vaniljpannacotta, saltrostade hasselnötter, pajdeg 125:-

SÖNDAG

Tunt skuren sotad biff, syltad kålrot, sveciacréme, friterad lök och gravad äggula

Rödtunga, rostad blomkål, broccolipuré, kronärtskocka, purjolök, brynt smör med citrontimjan och örtkex

Dessert

Kvällens dessert 95:-

Skaldjursbuffé

Skaldjursbuffén är tyvärr inställd tills vidare.

På buffén

  • Ost och spenatpaj
  • Skaldjurssoppa
  • Kokta räkor
  • Egenrökta räkor
  • Ostron
  • Havskräftor
  • Krabba
  • Hummer
  • Moules frites
  • Sallad
  • Ostar
  • Citron
  • Aioli
  • Cocktailsås
  • Olika sorters bröd
  • Rödbetsknäcke
  • Smör

Med reservation för ändringar.

Pris och bokning

Skaldjursbuffé 795 kr per person.
Tillägg 400 kr per person, om du har bokat ett paket där middag ingår (uppgradering i mån av tillgänglighet).

Tacobuffé för barnen 90 kr (upp till 12 år).

 

Steakhousebuffé

Steakhousebuffén är för närvarande inställd.

Vår populära steakhousebuffé innehåller olika sorters kött och fisk, flera olika sallader, varma och kalla såser och friterade tillbehör som pommes, sötpotatispommes, lökringar eller friterade bläckfiskringar. Vegetariska alternativ finns också alltid.

Barnbuffé

Hamburgare, nuggets, fish and chips, pommes, pannkakor, sylt och grädde, grönsaker och frukt

Pris

Steakhousebuffé 495 kr per person
Barn 5–12 år 150 kr
Barn 0–4 år gratis

Med reservation för ändringar.

Sugen på något annat, lite mindre? Utöver Steakhousebuffén kan du också beställa från vår loungemeny.

 

 

Loungemeny

Serveras alla dagar 12.00–22.00. Med reservation för ändringar, se aktuella öppettider.

 

CAESARSALLAD

ROMANSALLAD, BACON, CAESARDRESSING, PARMESAN  OCH KYCKLING
169:-

KRAVBURGARE 180G

BRIOCHEBRÖD, GRUYÈREOST, RÖDLÖKSMARMELAD, CHIPOTLEDRESSING, SALTGURKA, BACON, SALLAD, TOMAT OCH POMMES
185:-

BIFF RYDBERG

STEKT NÖTFILÈ, POTATIS, ÖLBRÄSSERAD LÖK OCH SENAPSCRÈME

190:-

RÄKSMÖRGÅS

HANDSKALADE RÄKOR, RÅGBRÖD, MAJONNÄS, ÄGG, CITRON, DILL, RÖDLÖK, SALLAD
Hel 225:- Halv 125:-

NOFVABURGARE

OST AV HALLOUMITYP FRÅN SKOTTORPS MEJERI, BRIOCHE, LÖKMARMELAD, TOMAT, SALLAD, CHIPOTLEDRESSING OCH POMMES
185 :-

CHARKBRICKA

KÖKETS VAL AV CHARK, OLIVER, OST, KEX OCH MARMELAD
145:-

Afternoon Tea

Afternoon Tea är för närvarande inställt.

Njut av vår välfyllda afternoon tea som bjuder på såväl matiga rätter som pizza, soppa, sallad och kallskuret, som nygräddade scones med goda tillbehör. Avrunda med desserter och kakor. Allt för en klassisk afternoon tea-buffé.

Pris

Afternoon Tea 295 kr
Barn upp till 12 år 125 kr

 

 

After Work

After Work på fredagar 17.00–19.00. Säsongsstart 2 oktober 2020.

Kom och fira in helgen med oss på Restaurang Riviera! Fredagar kl 17.00–19.00 (från och med den 2 oktober) får du 20% rabatt på all mat och dryck som serveras i baren.

På menyn står:
Kravburgare
Halloumiburgare, picklad lök,aioli
Räkmacka
Charkbricka med oliver, marinerad ost, marmelad och kex
Friterat med dipp (pommes, sötpommes, poppers)

Till barnen dukar vi upp en tacobuffé för 90 kr/person.

Vinlista

Vår sommelier har omsorgsfullt valt viner från hela världen. Rätt vin lyfter smakupplevelsen och vi hjälper er gärna med vilken sort som passar bäst..
Med reservation för ändring av årgångar.

Här kan du boka din vistelse. Kontakta gärna oss per e-post eller telefon om någon i sällskapet har specialkost eller allergier så att era måltider också kan bli en fin upplevelse.

Här kan du boka din vistelse. Kontakta gärna oss per e-post eller telefon om någon i sällskapet behöver specialkost eller handikappanpassning, så ser vi till att ordna allt så bra som möjligt.

Vi rekommenderar alltid att boka bord i förväg, så ditt besök blir så bra som möjligt. Tala gärna om ifall någon i sällskapet har specialkost eller allergier, så vi kan förbereda något bra för er.

Fyll i ditt namn, företag och kontaktuppgifter, så kontaktar vi dig snarast (vanligtvis samma dag).