Våra menyer

Lunch

Lunch måndag–fredag 11.30–14.00, 190 kr

Helglunch lördag–söndag 12.00–14.30, 245 kr

Lunch vecka 37
Måndag
Långa, skaldjurssås, crudite på äpple fänkål, Bjärepotatis
Kålpudding, rårörda lingon, sirapssky, kokt Bjärepotatis, persilja
Tisdag
Ansjovisbakad kolja, persiljeaioli, primörer, dillkrisp, kokt Bjärepotatis
Pluma, mangosalsa, broccoli, rostat Bjärepotatis
Onsdag
Bakad sej, citrongrässås, thaibasilika, kokt Bjärepotatis
Bœuf Bourguignon, potatispuré, syltlök, svamp, sidfläsk
Torsdag
Torsk, potatis, brynt smör, betor, kapris, pepparrot
Kyckling pot au feu, grönsaker från Bjäre
Fredag
Krämig fisksoppa, räkor, musslor, citron, morot, fänkål, dill
Biff Teriayaki, nötinnanlår, basmatiris, salladslök, sesam
Lördag
Panerad spätta, remouladsås, citron, kokt Bjärepotatis
Fläskfilé, klyftpotatis, schalottenlök, bacon, kantarellsås
Söndag
Varmrökt & gravad Neptunlax, romsås, dillkokt Bjärepotatis
Picanha, timjansky, rostade rotfrukter, vitlökssmör

Vegetariskt alternativ
Måndag/Torsdag/Sön
Het pumpasoppa, chili, koriander, pumpafrön
Tisdag/fredag
Spanakopita – spenat, svamp och fetaostpaj
Onsdag/Lördag
Rostad spetskål, morotspuré, solrosfrön, riven alpost

Lunch vecka 38
Måndag
Pocherad kolja, riven pepparrot, musselsås, kokt Bjärepotatis
Stekt fläsk, raggmunk, rårörda lingon
Tisdag
Långa, vitvinssås, broccoli, spetskål, potatis
Butter Chicken, kryddkokt ris, koriander
Onsdag
Gratinerad spätta, tomat, purjolök, räkor, kokt Bjärepotatis
Äppelbakad fläskkarré, kål, äpple från Bjäre, rostad potatis, äppelcidersås
Torsdag
Bakad sej, pumpa, lök, timjan, brynt smör, kokt Bjärepotatis
Kycklinglår, citron, timjan, kycklingsky, rostad potatis
Fredag
Dagens fångst, potatisstomp, räkor, dill, gröna ärtor, vitvinssås
Skånsk kalops, högrev, kokt Bjärepotatis, picklade rödbetor, persilja
Lördag
Havets Wallenbergare, potatispuré, skirat smör, fänkål, dill
Tenderstrip, chimichurri, sotad citron, friterad potatis, rödvinssky
Söndag
Halstrad lax, risoni, grädde, citron, spenat, semi torkade tomater
Köttfärslimpa, kokt Bjärepotatis, timjansås, pressgurka
Vegetariskt alternativ
Måndag/Torsdag/Söndag
Quinoa, betor, gratinerad getost, honung, solrosfrön
Tisdag/Fredag
Tomatrisotto, svartkål, parmesan
Onsdag/Lördag
Zucchinifritters, äpple & kålsallad, yoghurtkräm, mynta

 

À la carte

Serveras kvällar från 27/8, se aktuella öppettider.

FÖRRÄTTER | STARTERS

BURRATA                                                                                   175
Grillade nektariner, granatäpple, citron, chili, grönkål och surdegskrutonger
BURRATA
Grilled nectarines, pomegranate, lemon, chili, kale and crutons

SVARTROT                                                                                 165
Bakad och friterad svartrot, brynt smörsås, syrad kålrabbi, poppade senapsfrön, ärtskott
BLACK SALSIFY
Baked and deep fried black salsify, browned butter sauce, pickled kohlrabi, popped mustard seeds, pea shoots

POTATIS OCH KALIXLÖJROM                                                    210
Picklad potatis, Kalixlöjrom, smetana med citron, dill
POTATO AND GOLDEN WHITEFISH ROE FROM KALIX
Pickled potatoes, golden whitefish caviar from Kalix, smetana with lemon, dill

CRUDO PÅ GÖS                                                                         195
Grön tomat, jalapeñomajonnäs, citron, mynta, olivolja, vattenkrasse
CRUDO OF ZANDER
Green tomato, jalapeño mayonnaise, lemon, mint, olive oil, watercress

LAXTARTAR                                                                                185
Gurka, lime, rostad sesam, ingefära, sesammajonnäs, schallottenlök, friterat rispapper
SALMON TARTAR
Cucumber, lime, roasted sesame, ginger, sesame mayonnaise, schallots, crispy rice paper

RÅBIFF                                                                                        185
Krispigt isterband, persiljemajonnäs, fläderbärskapris, pepparrotspicklad silverlök, pommes allumettes, krasse
BEEF TARTAR
Crispy Swedish Isterband, parsley mayonnaise, elderflower capers, horseradish pickled silver onion, pommes allumettes, cress

VARMRÄTTER | MAIN COURSES

KROPPKAKA                                                                          285
Friterad och svampfylld kroppkaka, ragu på gotlandslinser med Wrånbäcksost, spetskål, rökt portabello, höstsvamp, smörad svampbuljong
DEEP FRIED POTATO DUMPLING
Deep fried potato dumpling filled with mushrooms, lentils from Gotland with Swedish cheese, smoked portabello, buttred mushroom broth

MAJS OCH PUMPA                                                                 275
Bakad butternutpumpa, svartkål, brytbönor, picklad pumpa, majsskum, fermenterad majs, syrad endiv
CORN AND PUMPKIN
Baked butternut pumpkin, black kale, haricots verts, pickled pumpkin, fermented corn, pickled endive

RÖDING                                                                                  330
Spetskål, brytbönor, beurre blanc med forellrom och gräslök, Bjärepotatis
CHAR
Cabbage, beurre blanc, trout roe, chive, potatoes from Bjäre

TORSKRYGG                                                                          365
Blomkålspuré, gurka, äpple, fänkål, dill, vitvinssås och Bjärepotatis
COD
Cauliflower puree, cucumber, apple, fennel, dill and potatoes from Bjäre

HJORT                                                                                    365
Höstsvamp, bakad steklök, potatis och rotselleripuré, kryddsky, dragon
VENISON
Mushrooms, fried onions, potato and celeriac puree, gravy, tarragon

ANKA                                                                                     355
Stekt ankbröst, ragu på confiterat anklår, fermenterad majs, rostade vindruvor, majskräm, syrad endiv, anksky
DUCK
Fried duck breast, ragout of duck, fermented corn, roasted grapes, corn crème, pickled endive, duck gravy

KLASSIKER | CLASSICS

RÄKSMÖRGÅS                                                                          245
150g handskalade räkor, prästostmajonnäs, tomat, ägg, citron, dill, Hällakaka
SHRIMP SANDWICH
150 g hand peeled shrimps, cheese mayonnaise, tomato, egg, lemon, dill, Hällakaka

RIVIERABURGARE                                                                    235
200g nötkött, svartpepparmajonnäs, ketchup, senap, rostad lök, saltgurka, cheddarost, pommes frites
RIVIERA BURGER
200g beef, black pepper mayonnaise, ketchup, mustard, roasted onion, pickles, cheddar cheese, French fries

BARNMENY | FOR THE KIDS

CHICKEN NUGGETS                                                                   120
Pommes frites, tomat, sallad, ketchup
CHICKEN NUGGETS
French fries, tomato, lettuce, ketchup

VEGGIE NUGGETS                                                                     120
Pommes frites, tomat, sallad, ketchup
VEGGIE NUGGETS
French fries, tomato, lettuce, ketchup

SPAGHETTI BOLOGNESE                                                           120
Parmesan
SPAGHETTI BOLOGNESE
Parmesan cheese

BARNBURGARE                                                                         120
100g nötkött, sallad, tomat, pommes frites, ketchup
KIDS BURGER
100g beef, salad, tomato, French fries, ketchup

DESSERTER | DESSERTS

PLOMMON                                                                                  135
Vanilj- och portvinsbakade plommon, vaniljglass, citron- och kardemummakaka, bovete
PLUM
Vanilla and port baked plums, vanilla ice cream, lemon and cardamom cake, buckwheat

PÄRON                                                                                       135
Karamellkokt päron, rosmaringlass, rosmarinkola, friterad jordärtskocka
PEAR
Caramel baked pears, rosemary ice cream, rosemary caramel, deep fried Jerusalem artichoke

CHOKLAD                                                                                  125
Bakad choklad, apelsin, karamelliserade hasselnötter, dulce de leche
CHOCOLATE
Baked chocolate, orange, caramelized hazelnuts, dulce de leche

OSTBRICKA                                                                                165
3x ost, knäckebröd och plommonkompott
CHEESE TRAY
3x cheese, hard bread and plum compote

CRÈME BRÛLÉE – Med vanilj                                                         125
CRÈME BRÛLÉE – Flavored with vanilla

GLASS ELLER SORBET                                                                 55
ICE CREAM OR SORBET

MJUKGLASS                                                                                55
SOFT ICE CREAM

PRALIN FRÅN NORRVIKENS TRÄDGÅRDAR                               45
PRALINE FROM NORRVIKEN GARDENS

—–

Har ni några allergier? Fråga gärna personalen
Allergies? Ask the staff for guidance

Barnmeny

Barnmeny erbjuds när à la carte och lunch serveras.

CHICKEN NUGGETS 120
Pommes frites, tomat, sallad, ketchup

VEGGIE NUGGETS 120
Pommes frites, tomat, sallad, ketchup

SPAGHETTI BOLOGNESE 120
Parmesan

BARNBURGARE 120
100g nötkött, sallad, tomat, pommes frites, ketchup

Barnbuffé

Serveras fredagar och lördagar, samt vissa andra dagar under höstlov, jullov, sportlov och påsk. Rätterna kan varieras.

Barn 3–12 år 120 kr
Barn 0–2 år gratis

 

 

Frukost

Frukostbuffé

Önskar du att äta frukost men bor inte på hotellet?
Kontakta restaurangen för tillgänglighet.

0431-78510 eller restaurang@rivierastrand.se

Pris 195/per person
Barn 95/per person

Kvällens meny

Kvällens meny för dig som har bokat ett paket med tvårätters eller trerätters middag. Förbeställ gärna dessert också. (Gäller från 27 augusti.)

MÅNDAG, ONSDAG, FREDAG, SÖNDAG | MONDAY, WEDNESDAY, FRIDAY, SUNDAY

FÖRRÄTTER | STARTERS
POTATIS OCH KALIXLÖJROM
Picklad potatis, Kalixlöjrom, smetana med citron, dill
POTATO AND GOLDEN WHITEFISH CAVIAR
Pickled potatoes, golden whitefish caviar from Kalix, smetana with lemon, dill

LAXTARTAR
Gurka, lime, rostad sesam, ingefära, sesammajonnäs, schallottenlök,
friterat rispapper
SALMON TARTAR
Cucumber, lime, roasted sesame, ginger, sesame mayonnaise, schallots,
crispy rice paper

SVARTROT
Bakad och friterad svartrot, brynt smörsås, syrad kålrabbi, poppade senapsfrön, ärtskott
BLACK SALSIFY
Baked and deep fried black salsify, browned butter sauce, pickled kohlrabi, popped mustard seeds, pea shoots

VARMRÄTTER | MAIN COURSES
KROPPKAKA
Friterad och svampfylld kroppkaka, ragu på gotlandslinser med Wrånbäcksost, spetskål, rökt portabello, höstsvamp, smörad svampbuljong
DEEP FRIED POTATO DUMPLING
Deep fried potato dumpling filled with mushrooms, lentils from Gotland with Swedish cheese, smoked portabello, buttred mushroom broth

TORSKRYGG
Blomkålspuré, gurka, äpple, fänkål, dill och Bjärepotatis
COD
Cauliflower puree, cucumber, apple, fennel, dill and potatoes from Bjäre

HJORT
Höstsvamp, bakad steklök, potatis och rotselleripuré, kryddsky, dragon
VENISON
Mushrooms, fried onions, potato and celeriac puree, gravy, tarragon

TISDAG, TORSDAG, LÖRDAG | TUESDAY, THURSDAY, SATURDAY

FÖRRÄTTER | STARTERS
BURRATA
Grillade nektariner, granatäpple, citron, chili, grönkål och surdegskrutonger
BURRATA
Grilled nectarines, pomegranate, lemon, chili, kale and crutons

CRUDO PÅ GÖS
Grön tomat, jalapeñomajonnäs, citron, mynta, olivolja, vattenkrasse
CRUDO OF ZANDER
Green tomato, jalapeño mayonnaise, lemon, mint, olive oil, watercress

RÅBIFF
Krispigt isterband, persiljemajonnäs, fläderbärskapris, pepparrotspicklad silverlök, pommes allumettes, krasse
BEEF TARTAR
Crispy Swedish Isterband, parsley mayonnaise, elderflower capers, horseradish pickled silver onion, pommes allumettes, cress

VARMRÄTTER | MAIN COURSES
MAJS OCH PUMPA
Bakad butternutpumpa, svartkål, brytbönor, picklad pumpa, majsskum, fermenterad majs, endiv
CORN AND PUMPKIN
Baked butternut pumpkin, black kale, haricots vertes, pickled pumpkin, fermented corn, endive

RÖDING
Spetskål, brytbönor, beurre blanc med forellrom och gräslök, Bjärepotatis
CHAR
Cabbage, beurre blanc, trout roe, chive, potatoes from Bjäre

ANKA
Stekt ankbröst, ragu på confiterat anklår, fermenterad majs, rostade vindruvor, majskräm, syrad endiv, anksky
DUCK
Fried duck breast, ragout of duck, fermented corn, roasted grapes, corn crème, pickled endive, duck gravy

DESSERTER | DESSERTS

PLOMMON 135
Vanilj- och portvinsbakade plommon, vaniljglass, citron- och kardemummakaka, bovete
PLUM
Vanilla and port baked plums, vanilla ice cream, lemon and cardamom cake, buckwheat

PÄRON 135
Karamellkokt päron, rosmaringlass, rosmarinkola, friterad jordärtskocka
PEAR
Caramel baked pears, rosemary ice cream, rosemary caramel,
deep fried Jerusalem artichoke

CHOKLAD 125
Bakad choklad, apelsin, karamelliserade hasselnötter, dulce de leche
CHOCOLATE
Baked chocolate, orange, caramelized hazelnuts, dulce de leche

*OSTBRICKA 165
3x ost, knäckebröd och plommonkompott
*CHEESE TRAY
3x cheese, hard bread and plum compote

CRÈME BRÛLÉE – Med vanilj 125
CRÈME BRÛLÉE – Flavored with vanilla

GLASS ELLER SORBET 55
ICE CREAM OR SORBET

MJUKGLASS 55
SOFT ICE CREAM

PRALIN FRÅN NORRVIKENS TRÄDGÅRDAR 45
PRALINE FROM NORRVIKEN GARDENS

*Additional 30 kr for 3-course menu

VINPAKET | WINE PACKAGE

Vinpaket 2-rätters / Wine pairing 2 courses 294 kr
Vinpaket 3-rätters / Wine pairing 3 courses 415 kr
Alkoholfritt 2-rätters / Non-alcoholic 2 courses 185

BARNMENY | FOR THE KIDS

CHICKEN NUGGETS
Pommes frites, tomat, sallad, ketchup
CHICKEN NUGGETS
French fries, tomato, lettuce, ketchup

VEGGIE NUGGETS
Pommes frites, tomat, sallad, ketchup
VEGGIE NUGGETS
French fries, tomato, lettuce, ketchup

SPAGHETTI BOLOGNESE
Parmesan
SPAGHETTI BOLOGNESE
Parmesan cheese

BARNBURGARE
100g nötkött, sallad, tomat, pommes frites, ketchup
KIDS BURGER
100g beef, salad, tomato, French fries, ketchup

Afternoon Brunch

Datum för Brunch 2024:

  • Afternoon brunch 28 september 355 kr, barn under 12 år 155 kr
  • Farsdagsbrunch 10 november 355 kr, barn under 12 år 155 kr

 

Farsdagsbrunch

Farsdagsbrunch 10 november 2024, kl 12.00–15.00

Vi har en jättebra idé på hur du kan fira pappa på fars dag. Söndag den 10 november dukar vi nämligen upp en riktigt smarrig farsdagsbrunch som både pappor och resten av familjen älskar. En klassisk brunch med mycket lokala och ekologiska råvaror samt en riktigt härlig dessertbuffé.

Pris 355 kr/person, barn under 12 år 155 kr

Välkommen att boka bord online!

Konferensmeny

Kvällens tvårätters meny ingår i våra konferenspaket.

I menyn ingår förrätt och varmrätt. Välj gärna till kvällens dessert för 100 kr ex. moms.

KONFERENSMENY SEPTEMBER / OKTOBER 2024

MÅNDAG / FREDAG

Förrätt

LAXTARTAR
gurka, lime, rostad sesam, ingefära, sesammajonnäs, schalottenlök

Varmrätt

HJORT
höstsvamp, bakad steklök, potatis och rotselleripuré, kryddsky, dragon

TISDAG / LÖRDAG

Förrätt

BURRATA
grillade nektariner, granatäpple, citron, chili, grönkål, surdegs krutonger

Varmrätt

RÖDING
spetskål, brytbönor, burre blanc, forellrom, gräslök, Bjärepotatis

ONSDAG / SÖNDAG

Förrätt

POTATIS OCH KALIXLÖJROM
Picklad potatis, Kalixlöjrom, smetana, citron, dill

Varmrätt

TORSKRYGG
blomkål, gurka, äpple, fänkål, dill, vitvinssås, Bjärepotatis

TORSDAG

Förrätt

CRUDO PÅ GÖS
grön tomat, jalapeño, citron, mynta, vattenkrasse, dill

Varmrätt

ANKA
stekt ankbröst, ragu på confiterat anklår, fermenterad majs, rostade vindruvor, majskräm, syrad endive, anksky

Skaldjurssittning

Hotel Riviera Strands Skaldjurssittning

TRE VARIATIONER PÅ OSTRON
– Naturellt, friterat och gratinerat
Serveras med schalottenlöksvinägrett,
tabasco, citron

TRE SMÅ FÖRRÄTTER
Rå räka, krustad, crème fraiche, citron, dill
Löjromsstrut, rödlök, smetana, gräslök
Tonfisktartar, rispapper, kimchimajonnäs, salladslök, sesamfrön, koriander

HUMMERBISQUE
Smaksatt med konjak, citron, krondill, fänkål,
gurka serveras med fänkålsknäcke

FÄRSKA SKALDJUR
1/2 kokt hummer
100 g havskräfta
150 g färska räkor
1/2 krabba och krabbklor
Serveras med aioli och Rhode Island, citron, bröd

NYKOKTA BLÅMUSSLOR
Grädde, rostad vitlök, örter, pommes frites

Pris 1 595:-/person
Minimum 8 personer

Vinpaket från 1350:-/person
Minimum 4 personer

Förbeställ senast 3 dagar innan

 

Déco Open Air Pool Bar

Stängt för säsongen

 

Bartender i utomhusbar Rosa cocktail på ett bord vid utomhuspool Sittplatser i Déco utomhusbar Utomhusbar på terrass Översikt poolområde

Loungemeny

Serveras dag och kväll, se aktuella öppettider.

SNACKS

MARCONA ALMONDS 65
NOCELLARA OLIVES 65
SALTED CRISPS FROM BJÄRE 45
MIXED NUTS 35

FOOD

SHRIMP SANDWICH 245
150g shrimps, priest cheese mayonnaise, white bread, egg, lemon, red onion, dill, crudité

CAESAR SALAD
Romano salad, Caesar dressing, parmesan cheese, tomato,  red onion, croutons
Hand peeled shrimps 225
Chicken fillet from Bjärefågel/bacon 225
Grilled cheese 200

QUINOA SALAD
Quinoa, mango, kale, soybeans, red cabbage, hummus, sesame seeds, smoked almonds
Handpeeled shrimps 225
Chicken fillet from Bjärefågel 225
Burrata 200

FISH & CHIPS 225
Deep fried haddock with skagenröra, pickled onion, alp cheese, espelette pepper, dill, french fries

RIVIERA’S BURGER 235
200g beef, black pepper mayonnaise, caramelized onion, mustard, pickles,
cheddar cheese from Väddö farm, french fries

VEGGIE BURGER 225
Grilled cheese from Skottorp, jalapeño mayonaise, pickled red cabbage,  cilantro, salad, french fries

FRENCH FRIES 60
Served with ketchup & mayonnaise

FOR THE KIDS

CHICKEN NUGGETS 120
French fries, tomato, lettuce, ketchup

VEGGIE NUGGETS 120
French fries, tomato, lettuce, ketchup

SPAGHETTI BOLOGNESE 120
Parmesan cheese

KIDS BURGER 120
100g beef, salad, tomato, french fries, ketchup

SOFT ICE BUFFET 55

 

Bröllopsmenyer

Bröllopsmenyer

På Hotel Riviera Strand erbjuder vi festlokal, mat, dryck och hotellrum till ert bröllop. Vi kan även förmedla hjälp med bröllopskoordinator.

FESTMENY ”GOOD”
1 800 kr/person (1 glas mousserande + 1 påfyllning, 3-rättersmeny, vinpaket 3 glas + 1 påfyllning, bröllopstårta, kaffe, vickning)

FESTMENY ”GREAT”
2 100 kr/person (1 glas champagne, 2 aptitretare, 3-rättersmeny, vinpaket 3 glas + 2 påfyllning, bröllopstårta, kaffe, avec, vickning)

FESTMENY ”AMAZING”
2 300 kr/person (1 glas champagne + 1 påfyllning, 3 aptitretare, 3-rättersmeny, vinpaket 3 glas + 3 påfyllning, bröllopstårta, kaffe, avec, vickning)

Lokalhyra på 15 000 kr tillkommer.
Samtliga priser är inklusive moms och gäller för 2024.

Festmeny

Trerätters meny inklusive bröd och tillbehör 695 kr/kuvert. Minimum 40 personer.

Meny vid förfrågan

Vinlista

Vår sommelier har omsorgsfullt valt viner från hela världen. Rätt vin lyfter smakupplevelsen och vi hjälper er gärna med vilken sort som passar bäst.

Med reservation för ändring av årgångar.

Som komplement till den ordinarie vinlistan erbjuder vi nu även ett brett urval av viner från Kistler Vineyards och Occidental.

Cocktailmeny

Våra signaturcocktails

BJÄRE
Gin, Grapefruit, Rhubarb, Elderflower, Lingonberries, Hibiscus

BOARP
Pineapple, Coconut, Lime, Cream

BASIL BLOOM
Italicus, Elderflower, Lemon, Basil

PEACH SPARKLE
Aperol, Peach, Lemon, Sugar

Vad vill du boka? >