Cykelträning på Hallandsåsen och Båstad Bjäre

Boost your cycle training

Cycling in Skåne

The best cycling training in the Nordic region on Bjärehalvön and Hallandsåsen

På Bjärehalvön, med Hallandsåsens utmanande backar och det vackra böljande landskapet, hittar du Nordens bästa cykeldestination och Skånes skönaste hotell – den perfekta kombinationen för din cykelträning och ditt cykelläger.

Cykelträning landsväg i Båstad/ Bjäre

Branta backar ger bättre flås

Bjärehalvön bjuder in dig till Nordens bästa cykelterräng i ett varierat och vackert landskap på närmast bilfria småvägar, perfekta för cykelträning och landvägscykling. Branta uppförsbackar, svepande nedförsbackar, rullande åkrar, bokskog och otroliga vyer över Kattegatt höjer din träningsmotivation till nya höjder.

Här finns gott om färdiga cykelrutter som utmanar både rutinerade landsvägscyklister och cykelmotionärer som vill ta sin cykelträning till nya nivåer. Här finns de perfekta förutsättningarna för att ladda upp inför exempelvis Vätternrundan och (om vi själva får säga det) är Bjärehalvön ett vasst aleternativ till cykelträning på Mallorca.

Över stock och sten i magisk natur

Är du mer intresserad att köra mountainbike på stigar eller i skog och terräng erbjuder Hallandsåsen och Bjärehalvön på både enkel och avancerad MTB. Utmanande men vackra MTB-rutter går genom Hallandsåsens skogar och på stigar utmed Bjärehalvöns kustremsa.

MTB-rutter på Bjärehalvön hittar du här

MTB med havsutsikt Hovs Hallar i Skåne

Downhill i Vallåsen Bike Park cykelträning

Gillar du när det går snabbt utför? Då är Vallåsen Bike Park något för dig. Här hittar utförscykling när det är som bäst. På gränsen mellan Halland och Skåne, på hallandsåsens nordsluttning, finns 9 spår med fyra olika svårighetsgrader. Sittliften som vintertid transporterar skidåkare, får på sommaren skjutsa cyklar till toppen.

Vallåsens Bike Park bjuder på en vänlig stämning där familjer, nybörjare, experter och xc cyklister välkomna att njuta av härlig cykling och trevligt folk.

Läs mer om Dowhill på Vallåsen här

Downhill MTB på Vallåsen

Cykelträning och träningspaket

Ta med cykelgänget eller cykelklubben på en träningshelg till Båstad och Bjärehalvön. Med ett cykelpaket hos oss får du allt som gör träningsresan till en oförglömlig upplevelse; fina rum, sköna sängar, fantastisk mat, tillgång till pool och gym, frukost, fika och träningsbuffé. Dessutom får du tillgång till cykelförvaring och mekrum. Cykelträning när den är som bäst!

Boka cykelträningspaket för cykelklubben eller cykelgänget

What will you book>?