7 anledningar varför seniorer ska besöka Hotel Riviera Strand i Båstad

Vill du utforska nya platser, träffa nya människor och skapa minnen för resten av livet? Om du söker ett charmigt och välkomnande hotell att besöka, vill vi tipsa om Hotel Riviera Strand i Båstad. Ett badhotell med anor från 1930-talet, som idag är en favorit bland barnfamiljer – men minst lika uppskattat av vuxna resenärer. Här är sju anledningar till varför just detta hotell är det perfekta resmålet för dig som senior!

1. Natursköna omgivningar

Båstad på Sveriges västkust är fantastiskt naturskönt, omgivet av hav, bokskogar och böljande kullar. På Hotel Riviera Strand bor du med naturen direkt utanför dörren: här ligger Sveriges längsta sandstrand, den lummiga Malenskogen och den slingrande Stensån. Allt genomkorsat av cykelvägar och promenadstigar, med Hallandsåsen som fond. För dig som älskar att vara utomhus och njuta av frisk luft är detta den perfekta platsen. Promenader längs stranden, vandring på stigar, vägar och längs med Skåneleden. Turer längs med havet, genom byn eller uppe på åsen – med vidsträckta vyer över havet. Eller bara sitta på hotellrummets balkong och se solen gå ner i havet.

Japansk pool på terrass med hav och skog i bakgrunden

2. Sport och relax

Båstad är ett paradis för såväl golf och cykling som tennis och vandring. Här finns en uppsjö av golfbanor, padelbanor och tennisbanor att spela på. Hotellet har ett välutrustat gym och i närheten finns ett nybyggt utegym. Efter en aktiv dag ute är det skönt att varva ner i hotellets poolhus med bastu och varma pooler, eller sjunka ner i ett varmt utomhusbad med utsikt mot stranddynerna. En fantastisk möjlighet att ta hand om dig själv, må bra och få en energikick i vardagen.

Foajé och reception på Hotel Riviera Strand.

3. Tillgänglighet

Hotel Riviera Strand är utformat med tillgänglighet i åtanke och har anpassade faciliteter för gäster med olika behov. Det finns till exempel hissar, handikappanpassade rum och rullstolsvänliga dörrar, vilket gör det till en bekväm plats att bo på även för gäster med nedsatt rörlighet.

4. Kulinariska upplevelser

Älskar du god mat och nya smaker? Hotel Riviera Strand har en utmärkt restaurang som serverar vällagade måltider med råvaror från Bjäre. Restaurang Riviera erbjuder också specialanpassade menyalternativ för gäster med speciella dietkrav eller allergier, så att alla kan få njuta av kulinariska upplevelser.

Norrvikens Trädgårdar i Båstad

5. Kulturella evenemang

Båstad är känt för sina kulturella evenemang och det finns alltid något intressant att uppleva här. För dig som älskar konst, musik eller teater finns det många evenemang och föreställningar som kan vara en del av resan. Birgit Nilsson Museum, Kulturhuset Ravinen och Norrvikens Trädgårdar är bara några förslag där du kan utforska den lokala kulturen och träffa likasinnade människor.

Ljus lounge inredd med art deco.

6. Social samvaro

Ett av de bästa sätten att njuta av resan är att möta nya människor och skapa minnen tillsammans. På Hotel Riviera Strand är den stora loungen den naturliga mötesplatsen, med gott om plats för samtal, umgänge, sällskapsspel eller sitta och ta en drink tillsammans. Enkelt, otvunget och socialt.

7. Historia och kultur

Båstad är en plats som är rik på historia och kultur. Det finns många historiska platser att utforska, från bronsålderslämningar och medeltida kyrkor till klassiska inspelningsplatser och ett museum över tennisens historia. Besök Hovs Hallar där Ingmar Bergman spelade in scenen där döden spelar schack mot riddaren på stranden i Det sjunde inseglet. Åk ut till Hallands Väderö där Ronja Rövardotter skrek ut sitt vårskrik i Söndre Skog. Gör en rundtur bland Bjärehalvöns kyrkor och museer som berättar om områdets fascinerande förflutna. Att ta del av den lokala historien och kulturen kan göra din resa ännu mer meningsfull och intressant.

Sammandrag

Hotel Riviera Strand i Båstad är en enastående destination för seniorer som söker en minnesvärd och givande resa. Med sina natursköna omgivningar, tillgängliga faciliteter, sport och relax, kulinariska upplevelser, kulturella evenemang, sociala möjligheter och rika historia och kultur har detta hotell allt som behövs för en härlig semester.

Ett tips är att komma på vardagar eller söndagar, då de flesta andra jobbar och barnen går i skolan. Då är det en lugnare och mer vuxen karaktär som råder på hotellet, än under helger och skollov.

» Se aktuella paket & erbjudanden med fokus på Vardagslyx

Vad vill du boka? >