Utforska Bjärehalvön till fots

Upplev Bjärehalvöns fantastiska natur på roligaste sätt! Starta turen hos oss så har du en stor variation av vandringar att välja mellan: vandra längs med kusten och känn doften av hav, eller gå upp på Hallandsåsens böljande kullar med vidsträckta vyer och variationsrik natur. Efter turen väntar välförtjänt avkoppling och njutning på hotellet.

film

Därför är Bjärehalvön ett paradis för vandring

You must allow targeting cookies in order to view this content.

turtips

6 dagsvandringar du inte får missa

Kvinna som vandrar i Axelstorp
Längd: 9 km

Axelstorpsslingan

På Hallandsåsen, strax söder om Båstad, ligger Axelstorpsravinen. Det är hit Axelstorpsslingan tar dig och ger dig en upplevelse längs vägen med magnifik bokskog, vindlande sprickraviner, naturligt slingrande bäckar och fina utsiktsvyer. Axelstorpsslingan startar nere i Båstad för att sedan ta dig snabbt ut på landsbygden och upp på Hallandsåsen.

Tidsåtgång: Ca 3 h
Gradering: Kuperad terräng, branta partier på naturstig förekommer.
Start & Mål: Båstad Sportcenter, Korrödsvägen (tar ca 20 min att gå från hotellet)

Längd: 13 km

Båstad–Hovs Hallar

Hovs Hallar är verkligt spektakulärt med sina dramatiska klippformationer, klapperstensstränder och vindlande stigar genom betesmarker och branta sluttningar. Du går hit via strandpromenaden genom Båstad, vidare mot Norrviken och upp på Hallandsåsen. Här är himmelriket nära, åtminstone för dig som vill försjunka i vida vyer och vackra landskap. Från Hovs Hallar fortsätter leden vidare via Norrebro hamn mot Torekov. (Foto Louise Nordström Pettersson)

Längd: 13 km (enkel väg)
Tidsåtgång: 3 h
Gradering: Kuperad terräng, branta partier förekommer
Start/Mål: Du kan starta och gå i mål vid hotellet

Häst och körsbärsblomning i Sinarpsdalen
Längd: Nötte backar–Grevie 8 km

Sinarpsdalen

Sinarpsdalen är sagolikt vacker dalgång med stengärdsgårdar, böljande kullar och porlande bäckar. Precis i början av leden (vid parkeringen i Nötte backar), ligger en nyanlagd skogsträdgård på vänster sida.

Längd: 8 km (om du går hela)
Tidsåtgång: Ca 3 h
Start/mål: Promenera från hotellet via banvallen (5 km) eller parkera bilen vid Nötte Backar (strax före f.d. järvägskorsningen) om du vill kliva rakt in i Sinarpsdalen.

Längd: Båstad–Brammarp 12 km

Lya Ljungheds naturreservat

Från Hallandsåsens höjdplatå vandrar du på stigar och spångar genom fäladsmarker, ljunghedar och en av sydvästra Sveriges få högmossar. På den magra marken växer ljung, enar, blåbär och lingon.

Längd: 12 km (hela sträckan Båstad–Brammarp)
Tidsåtgång: Ca 4 h
Start/mål: Från hotellet går du backen uppför åsen mot Lya, för att komma till Lya Ljungheds naturreservat (5 km).  Eller ta bilen och parkera vid reservatet, om du vill kliva rakt in i naturen. Härifrån är det ca 2 km till Älemossens utkiksplattform, mestadels spångad led.

Strandpromenaden i Båstad
Längd: 12 km / 9 km

Kustslingan & Båstad Runt

Kustslingan är en lättrampad rundvandring som tar dig runt de östra delarna av Båstad och präglas av å, sjö, barrskog och hav. / Båstad Runt är en naturskön och kulturfylld vandring i och runt Båstad tätort – från det gamla Båstad i väster till lugnet i Malenskogen i öster. För kuriosa längs med vandringen finns en broschyr att hämta på Båstads Turistbyrå.

Längd: 12 km / 9 km
Tidsåtgång: Ca 3 h
Start/Mål: Du kan starta och gå i mål vid hotellet

Cyklister på Bjäre Banvall
Längd: Båstad–Förslöv 14 km

Bjäre Banvall

En helt ny rekreationsled som till större delen är asfalterad och har en grusad ridväg i sidan. Banvallen är precis som det låter den plats där tåget gick innan tunneln genom Hallandsåsen färdigställdes. Bjäre Banvall lämpar sig utmärkt för allt som rullar; barnvagn, cykel, rullstol, rullskidor och mycket mer. I Grevie som är halvvägs finns det toalett, cykelpump och möjlighet att fylla på vatten.

Gradering: Slät asfalt med svag lutning
Start & Mål: Gå Rivieravägen från hotellet och upp på Mäshultsvägen bakom NP Nilsson.
Lämplig för barnvagn: Ja

Rivieras Vandringspaket

Boka Rivieras Vandringspaket så ingår en matig matsäck, lån av picknickryggsäck och filt att ta med på vandringen. Efter turen väntar afterhike i loungen, varma bad och en trerätters middag.

Trailrunning

Inspiration & tips

Hallandsåsens bästa traillöpning – 9 härliga turer

Bjärehalvöns vandringsleder passar så klart lika bra för trailrunning. Trailrunning Sweden guidar dig till Hallandsåsens bästa traillöpning. På deras hemsida hittar du förslag på 9 härliga turer, alla presenterade med inspirerande filmer och personliga berättelser.

You must allow targeting cookies in order to view this content.

Bilder: Anders Karolyi, Louise Nordström Pettersson

Vad vill du boka? >