Familjeäventyr och utflykter

Vill ni göra mer än att bada, leka, sporta och mysa på hotellet? Bjärehalvön toppar med fantastiska familjeutflykter året runt. Inte nog med att vi har Sveriges längsta sandstrand utanför dörren, i krokarna ligger även södra Sveriges alpina skidcentrum liksom sommarrodel, zipline, mountainbikebanor och massvis av spännande platser att utforska inom en liten yta. Som gjort för utflykt! På den här sidan tipsar vi om saker att göra på hotellet och i vårt närområde.

Utanför hotellet

Äventyr vid hotellet

Spritter det i benen? På hotellet kan ni alltid roa er med att bada i poolen, spela biljard, bordtennis och fotboll. Sommartid kan ni låna saker för utomhuslek och sport. Vissa skollovsveckor öppnar vi även upp Sportlandet och Flamingoklubben.

Direkt utanför dörren ligger Sveriges längsta sandstrand och underbar natur. Stranden är bred, långgrund och badvänlig. Vid den lilla stenpiren kan ni fiska krabbor. Blåmusslor att agna med brukar man kunna hitta på stenarna. Ta gärna en titt under vattenytan med cyklop och snorkel och upptäck Kattegatts marina liv. Här kan man se havsdjur som sjöstjärnor, krabbor, plattfiskar och vår egen sjöhäst, tångsnällan. I hålor längs med strandklitterna bor vildkaniner som gärna ute och skuttar, framför allt runt gryning och skymning.

Bakom hotellet ligger Malenskogen, en vacker och lummig liten skog med lövträd och tall, ekorrar, hackspettar och stigar som är spännande att upptäcka. Här igenom rinner Stensån, som är ett populärt fiskevatten för öring och lax.

Följ gång-/cykelvägen 500 meter genom skogen så kommer ni till Malenbadet – ett sommaröppet utomhusbad med flera barnpooler, en 50-meters simbassäng och vattenrutschkana. Utanför Malenbadet finns en lekpark, ett nybyggt utomhusgym och en sommaröppen minigolfbana.

Promenerar ni en kilometer till, kommer ni till Båstad hamn, där det finns massor att upptäcka, se och göra. Här ligger även Båstads största lekpark, Gulstad. I centrala Båstad ligger en skateboardpark, tennisbanor, padelbanor och fotbollsplaner.

Hallands Väderö

Hallands Väderö – ett utflyktsmål för hela familjen

Hallands Väderö måste vara ett av Sveriges bästa utflyktsmål för hela familjen. Här finns äventyret, fantastiska naturupplevelser, orörda vikar, och ett rikt djurliv. Äventyret börjar redan på båten som avgår ifrån Torekov hamn.

Vattnet på Hallands Väderö är klart och fint, perfekt för olika aktiviteter såsom snorkling och krabbfiske med barnen. På sommaren kan familjen hitta en orörd vik där ni kan bada, sola på klipporna, promenera och titta på sälar ute på kobbarna.

Ön är inte större än 3 kvadratkilometer, men på den ytan ryms förvånansvärt mycket – som till exempel bokskog med gamla knotiga klätterträd, trolska kärr, betesmarker som sträcker sig ned mot havet där korna lugnt går och betar och klapperstensfält. Och ute i vattnet bildar de små klippskären och kobbarna Hallands Väders egen skärgård. Vill ni inte vandra på egen hand finns det skyltade vandringsstigar. Om ni har tur kan ni här få syn på knubbsäl och gråsäl som simmar i vattnet eller vilar ut på någon kobbe.

Mer information från Värderötrafiken hittar du här.

 

Sveriges soligaste ö

Hallands Väderö har ett milt klimat, med mindre regn och fler solskenstimmar än fastlandet!

Norrvikens Trädgårdar

Norrvikens Trädgårdar i Båstad

Visste du?

att Norrvikens trädgårdar har blivit utnämnd till Sveriges vackraste trädgård. och vi kan intyga att där är fantastiskt vackert för hela familjen.

 

Norrvikens Trädgårdar – Sveriges vackraste park

På Hallandsåsens sluttning ligger historiska Norrviken med sina många trädgårdar och nyrenoverade Villa Abelin. Norrviken är värt en heldagsutflykt med familjen.

Anläggningen består av sju olika stilträdgårdar samlade kring huvudbyggnaden Villa Abelin. Utöver trädgården är Norrviken en plats för konserter, teatrar, mässor och utställningar, en unik mötesplats och en attraktiv bröllopsplats. Norrviken är också en spännande plats för barnen med alla gröna ytor att springa runt på, här finns även en stor lekplats och en sagoslinga.

Ett tips är att låna cyklar ifrån Hotell Riviera Strand och cykla längs havet hela vägen till Norrviken. Ta gärna med en picknickkorg då ni kommer hitta många fina platser på vägen att upptäcka. På plats kan ni unna er en lunch eller fika i Norrvikens restaurang eller café. Svalka er med ljuvlig hemgjord italiensk glass på nyöppnade Chocolaterian.

Norrvikens Trädgårdar har utsetts till Sveriges vackraste park och Europas näst vackraste!

Här hittar du mer om Norrvikens trädgårdar.

Kullaberg

Kullaberg – magisk och mytomspunnen natur

Kullaberg är ett annorlunda och spännande utflyktsmål för familjen och uppskattas gärna av de något större barnen. Kullaberg ligger längst ut på halvön Kullen i nordvästra Skåne, som ligger 30 km från Båstad. Enklast tar du dig hit med bil från Hotel Riviera Strand. Här är vilt, vackert, vidunderligt med hissnande branter och vida vyer över Öresund och Kattegatt. Här finns massor av saker att göra och upptäcka. Gå på grottvandring med GPS, fira dig ner för berget eller åk ut på tumlarsafari. Vandra med familjen bland dramatisk och orörd natur som världsberömda guiden “Guide Michelin” givit tre stjärnor i sin bok över svenska sevärdheter. Kullabergs naturreservat är också perfekt för fiske, fågelskådning, dykning och bergsklättring.

Grottor på Kullaberg

Kullabergs mytomspunna grottor sätter fantasin i rörelse hos både vuxna och barn. Det finns mer än 20 grottor på Kullaberg, alla är strandgrottor längs havet och besöks bäst från båt. En del av grottorna var bebodda redan under stenåldern.
Det finns en hel del sagor och sägner inspirerade från detta naturens vilda område såsom Kullamannen och Palnatoke. Kanske ger miljön och historien inspiration till läskiga och skojiga historieberättande under familjeutflykten med barnen.

Mer information om Kullabergs naturreservat hittar du här.

Familjeutflykt på Kullaberg

Fantastiskt marinliv

Tittar du ut över vattnet kan du ofta se tumlare och knubbsäl!

 

Upzone Äventyrspark

Upzone Äventyrspark – tuffa utmaningar på hög höjd

Ett riktigt familjeäventyr med spännande höghöjdsbanor uppe i trädtopparna. Detta är en häftig och tuff utmaning för hela familjen. Perfekt sak att göra under lovet med barnen. I äventyrsparken kastar ni er ut i linbanor, balanserar endast på grenar, klättrar i nät och svinga er i lianer.

Det finns sex olika banor med olika svårighetsgrad upp till 15 meters höjd. På varje bana finns det minst en linbana, den längsta är 114 meter lång. Naturligtvis får du hyra säkerhetsutrustning (sele och hjälm) och ta del av en säkerhetsinstruktioner.

Barn 8-10 år får klättra i tre av banorna tillsammans med en aktivt klättrande vuxen. Alla över 11 år får klättra alla fyra banor själv. Barn under 11 år måste klättra i sällskap med en vuxen person som aktivt kan klättra med barnen under hela aktiviteten (max 2 barn / vuxen).

Mer information om Äventyrsparken hittar du här.

Upzone äventyrspark

Är du höjdrädd?

Boka en utbildad Upzoneinstruktör som klättrar tillsammans med dig eller ditt barn.

Sommarrodel

Sommarrodel – sommarlovets höjdpunkt

Sommarrodel är en fantastisk upplevelse som passar hela familjen och en rolig sak att göra på sommarlovet. Rodelbanan på Hallandsåsen slingrar sig hela 935 meter ner genom skog och mark. Vi kan garantera att detta kommer att bli ett populärt utflyktsmål när ni är på besök i Båstad.

Sommarrodel är en aktivitet där du som åkare anpassar hastigheten efter din egna förmåga. Man behöver inte vara rodelexpert för att åka sommarrodel, du bestämmer själv hastigheten. Med hastighetsreglaget kan du bromsa upp eller öka farten på kälken.

Dina fysiska förutsättningar, vikt, reaktionsförmåga, balans och rörlighet påverkar åkningen men det är enkelt att åka sommarrodel och inga som helst problem för barn. Men för att åka sommarrodel ensam ska man vara minst 8 år gammal. I sällskap med vuxen rekommenderas en minimiålder på 3 år.

Mer information om sommarrodel hittar du här.

Utsikt över världen

Banan slingrar sig 935 meter genom skog och mark.

Båstad skatepark

Båstad skatepark – galet rolig för den modiga

Skateparken brukar vara en rolig och uppskattad aktivitet i Båstad bland de större barnen. Självklart fungerar det också för de yngre, modiga barnen med uppsikt från en vuxen. Stämningen på parken är alltid på topp och här hjälper och lär sig alla tillsammans. Skatepark är en 600 kvadratmeter stor, belägen i centrala Båstad, bara några kilometer ifrån Hotel Riviera Strand.

Parken är uppbyggd runt en stor bowl och i linje med markens naturliga lutning går en lång ditch. Ena sidan av ditchen är en bank med en hip längst ner och andra sidan är en quarterpipe som växer i storlek ju längre ned man kommer. På andra sidan av bowlen finner man lite mer streetinfluerade obstacles. Här tas lutningen upp i etager med rail och hubba nedför. Nedre delen av den här sidan består av en våg/bump som ger fart mot en hip som möter den stora quarterpipen från andra sidan. Det finns även en stor barriärhip här nere. Övre delen av parken har lite mindre obstacles med en låg quarterpipe och ett flatrail.

Det finns utrymme för BMX, skateboard och kickbike. Kolla upp tiderna då de ibland schemalägger och delar upp de två olika aktiviteterna.

Skateparken i Båstad

Park rules

Skateboard och BMX är alltid tillåtet. Scooter/Kickbike vardagar fram till kl 17, helger och lov fram till kl 15.

 

Äventyrsminigolf

Äventyrsminigolf på Båstad Camping

Några kilometer från hotellet hittar du den nyöppnade äventyrsgolfbanan på Båstad Camping. En handikappanpassad bana i parkmiljö som tar hela familjens minigolfande till en ny nivå. Hyr cyklar av oss eller ta en promenad längs med strandpromenaden och utmana familjen i detta spännande spel.

Pris
Vuxen 70 kr
Barn (upp till 13 år) 40 kr

För sällskap över 10 personer bokas banan i förväg.

Kontakt
Båstad Camping
0431-755 11
info@bastadcamping.se

Hitta hit

Båstad Minigolf

Båstad minigolf – en sommarklassiker

En långputt från stranden och Hotel Riviera Strand i utkanten av Båstad ligger denna minigolfbana där familjen kan utmana varandra i en runda. Minigolf är en svensk gammal klassiker att spela och  perfekt sak att göra under lediga dagar med familjen. Minigolfbanan ligger endast en kort promenad in till Båstad där ni kan titta på båtar i hamnen, shoppa och mysa.

Omgivningar Riviera Strand

Sveriges längsta sandstrand

Utanför hotellet breder Sveriges längsta sammanhängande sandstrand ut sig. Stranden är en bred, långgrund, mjuk och med hoppiga sanddyner.

Fotbollsgolf

Fotbollsgolf i bokskogen

Prova Fotbollsgolf med familjen. I bokskogen vid Norrvikens trädgårdar i Båstad finns Sveriges tuffaste fotbollsgolfbana i en underbar miljö. Fotbollsgolf är med sina enkla regler en perfekt aktivitet för hela familjen oavsett fotbollskunskaper.

Fotbollsgolf är en blandning mellan golf, bangolf och fotboll. Du spelar som i vanlig golf, fast istället för golfboll och klubba, använder du fotboll och fötterna. Banen i Båstad består av 15 hål och det tar lite över en timme att gå runt banan.

Ett utflyktstips för hela familjen är att låna cyklar ifrån Hotell Riviera Strand. Vägen till banan är vacker, med stigar som slingrar sig längs havet. Cykelturen dit kan bli ett riktigt äventyr med strand, skog och ängar som lekplats.

Mer information om Fotbollsgolf i Båstad hittar du här.

 

Fotbollsgolf vid Norrviken

Ridning Islandshästar

Upplev Bjärehalvön på hästryggen

​Rid tillsammans med familjen, eller passa på att njuta egentid i Skånes vackra natur. 

Hästgården ligger bara några kilometer från Hotell Riviera Strand och hit kan du åka med hela familjen och prova på turridning med trevliga hästar. Gården anordnar olika typer av turridning som är anpassade efter familjen, ensam eller gruppen. Turerna går i skogen eller vid havet. Alla turer leds av en van islandshästryttare.

Naturen på Bjärehalvön är unik och bjuder på bok- och blandskog, kuperad terräng med underbart vackra vyer över havet. Ridningen passar både vana ryttare och nybörjare. Barn från 8 år med ridvana är välkomna att rida tillsammans med en förälder. Gården är öppet året runt och upplevelse för hela familjen när ni besöker Båstad.

Mer information om Kullabergs naturreservat hittar du här.

 

Islandshästar på Bjärehalvön
Islandshästar på Bjärehalvön

Zipline - Kungsbyggets Äventyrspark

Zipline i Kungsbyggets Äventyrspark – från ett annat perspektiv

Hängande i luften, i en sele fastspänd på en vajer flyger du över träd och skog i en imponerande hastighet.

Bara några kilometer ifrån Båstad och Hotel Riviera Strand ligger Kungsbyggets Äventyrspark. Äventyrsparken ligger vackert på Hallandsås med härliga skogsområden och en fantastisk utsikt över Halland and Skåne. Samla hela familjen på ett adrenalinhöjande äventyr mitt i naturen på Hallandsåsen.

Zipline passar familjer som vill ha en fartfylld upplevelse. Zipline är en linbana där du fastspänd i en sele svischar fram över Hallansåsens och Bjärehalvöns vackra sluttning med fantastisk utsikt över skog och hav. Med 70 meters fallhöjd och 660 eller 740 meter lina, flyger ni nerför Hallandsås vackra sluttning. Detta är en riktigt häftig aktivitet med mycket adrenalin!

För att åka zipline måste du vara minst 10 år gammal och väga mellan 30 kg och 110 kg.

Zipline på Hallandsåsen

Alpin skidåkning

Utanför Vallåsens Restaurang

Kanonsnö

Relativt den yta som skall täckas med snö så har Vallåsen norra Europas största system för tillverkning av kanonsnö!

Skidåkare på Vallåsen i Båstad

Vallåsens skidanläggning

Vintertid kan familjen åka skidor i barnvänliga Vallåsen. Inte alls lika stort som Sälen, men mysigt för familjen och en garanterat uppskattad aktivitet på lovet.

Hotel Riviera Strand och Båstad ligger bara 20 minuters bilväg från Vallåsens fina pister, med aktiviteter och backar som passar alla i familjen. Utrustning finns att hyra på plats.

Vallåsen har 11 nedfarter och 7 liftar, varav två är stolsliftar. Totalt finns här 5170 m preparerade nedfarter, med största fallhöjd på 145 m och längsta nedfarten är 1260 m.

Dessutom har man ett mycket avancerat system för snöläggning. Med hjälp av lagrad snö och snökanoner, kan backarna öppna även om det inte faller någon snö från himlen!

Mer information om Vallåsen hittar du här.

vinterskoj

Skridskoisar

Prova dina skridskor på Klarningen (strax norr om väg 115 i höjd med Östra Karup), dammen mellan Hemmeslöv och Inre Kustvägen eller på den lilla dammen nere vid Gröthögarna. Det brukar även finnas en spolad is utanför Strandängsskolans gymnastiksal, som ligger vid strandpromenaden i Båstad (parkera vid den stora lekplatsen Gulstad).

Längdskidspår

När snön lägger sig är friluftsområdet Hålehall i Förslöv perfekt för att åka längdskidor i. Här finns tre spår i kuperat landskap med vackra utsiktspunkter. Det finns även två natursnöspår i Vallåsen: ett på 2,5 km (elljusspår) och ett på 5 km. Böljande fina spår brukar också finnas på Båstad GK.

Läs fler tips om längdskidspår kring Bjärehalvön på upplevbjare.se

Pulkabackar

Om vintern åker vi pulka varhelst det lutar. Några favoriter är Roxmans backar i Malenskogen (gångavstånd från hotellet), Båstad GK och Hålehallsstugan. Se upp i backen!

Här kan du boka din vistelse. Kontakta gärna oss per e-post eller telefon om någon i sällskapet behöver specialkost eller handikappanpassning, så ser vi till att ordna allt så bra som möjligt.

Vi rekommenderar alltid att boka bord i förväg, så ditt besök blir så bra som möjligt. Tala gärna om ifall någon i sällskapet har specialkost eller allergier, så vi kan förbereda något bra för er.

Här kan du boka din vistelse. Kontakta gärna oss per e-post eller telefon om någon i sällskapet har specialkost eller allergier så att era måltider också kan bli en fin upplevelse.

Inget möte är det andra likt. Kontakta oss så ser vi till att ert blir precis som ni vill.