Cykelträning på Hallandsåsen och Båstad Bjäre

Cykla i Båstad och på Bjärehalvön

Bjärehalvöns och Hallandsåsens lågtrafikerade vägar, utmanande backar och böljande landskap är som gjort för cykling – vare sig du är på en utflykt med våffelstuga i sikte, eller fokuserar på mjölksyraträning inför Ironman. Hur vill du cykla?

Klassisk cykling

Hyr en cykel som väntar på hotellet

Via Bjäre Cykel kan du hyra cyklar som levereras till hotellet, eller få din egen cykel fixad via deras mobila cykelverkstad. Här kan du hyra klassisk cykel, barncykel, landsvägscykel, mountainbike, hybridcykel och el-cykel, samt tillbehör som hjälm, cykelvagn, barnstol och cykelställ till bilen.

All cykelhyra bokas och betalas online. Utlämning av cykel sker dit du önskar. Vid utlämning får du hjälp att ställa in sadelhöjd och instruktioner hur cykeln fungerar.

… eller hyr en cykel av oss

Det finns också ett antal cyklar på hotellet som du kan hyra. Dessa cyklar kan inte förbokas, utan erbjuds i mån av tillgång.
Klassisk cykel: 24 timmar 200 kr, 4 timmar 150 kr
Barncykel: 24 timmar 120 kr, 4 timmar 100 kr

Cykla på Bjäre Banvall

Strax ovanför hotellet, vid Båstads gamla järnvägsstation, ligger rekreationsleden Bjäre Banvall. Bjäre Banvall sträcker sig 14 km från Båstad till Förslöv, är till större delen är asfalterad och har en grusad ridväg i sidan. Banvallen lämpar sig utmärkt för allt som rullar; barnvagn, cykel, rullstol, rullskidor och mycket mer. I Grevie som är halvvägs finns det toalett, cykelpump och möjlighet att fylla på vatten.

mountainbike

MTB på stranden i Båstad

Ny cykelled för MTB invigd

Direkt utanför vårt hotell slingrar sig Båstads nya cykelled för mountainbike, den 20 km långa Buktenleden som går från Båstad till Mellbystrand.

Leden som invigdes våren 2023 startar vid Malenbadets parkering och sträcker sig förbi Hotel Riviera Strand, genom Hemmeslöv och vidare till Skummeslöv där du fortsätter på Kattegattleden mot Mellbystrand. Vid ledens slut ligger Hökafältet i norra Mellbystrand, där det finns en teknikbana, en barnbana och en 12-kilometersbana för mountainbike.

Vid Malenbadets parkering kommer det finnas en ny bikepoint med information, karta, cykelpump, dricksvatten och en verktygsstolpe där du kan serva cykeln.

Kör mountainbike med guide

Hallandsåsen och Bjärehalvön erbjuder både enkel och avancerad MTB-cykling. Utmanande och vackra leder går genom Hallandsåsens skogar och på stigar utmed Bjärehalvöns kustremsa. Startar gör du så klart direkt utanför hotellet.

Via vår samarbetspartner Ridge Cycling kan du hyra en TREK 29 tum mountainbike som levereras direkt till hotellet. Du kan lätt själv ta dig ut på stigar i tallskogen längs havet. Ridge Cycling erbjuder även guidade turer på Hallandsåsens stigar. Perfekt för dig som vill lägga mindre tid på att navigera och istället ledas genom ett nätverk av undangömda stigar. Turerna skräddarsys efter nivå – från nybörjare till expert.

Ridge-cyklister på skogsväg
Foto: Ridge Cycling
Mountainbike cyklar uppradade vid träd
Foto: Ridge Cycling
Ridge-cyklist på skogsväg
Foto: Ridge Cycling

Landsvägscykling

Branta backar ger bättre flås

Bjärehalvön bjuder in dig till Nordens bästa cykelterräng i ett varierat och vackert landskap på närmast bilfria småvägar, perfekta för cykelträning och landvägscykling. Branta uppförsbackar, svepande nedförsbackar, rullande åkrar, bokskog och otroliga vyer över Kattegatt höjer din träningsmotivation till nya höjder.

Här finns gott om färdiga cykelrutter som utmanar både rutinerade landsvägscyklister och cykelmotionärer som vill ta sin cykelträning till nya nivåer. Du kan även anlita en lokal guide som anpassar turen efter önskemål om intensitet, nivå och målbild.

Här finns de perfekta förutsättningarna för att ladda upp inför exempelvis Vätternrundan. Läs mer om landsvägscykling på Bjärehalvön på Båstad Turistbyrås hemsida.

Cykelträning landsväg i Båstad/ Bjäre

coachning

Coachning inför cykelsäsongen

Kickstarta cykelsäsongen på Bjärehalvön med professionell coachning ute på din runda. Vi samarbetar med triathlontränaren Rickard Carlsson, som är en erfaren coach och kan vägarna på Bjärehalvön utan och innan. Rickard hjälper människor att uppnå sina mål. Allt ifrån att cykla Vätternrundan eller springa 10 km till att genomföra en Ironman. Han bedriver själv en professionell satsning på triathlon och har tillhört landslaget sedan 2016. Här på Båstad och Bjärehalvön anser han att träningsmöjligheterna för simning, cykel och löpning är i toppklass!

Boka cykelcoachning (grupper om 10–15 personer)

Kombinera Rivieras cykelpaket med coachning och guidning.

  • Rickard Carlsson hjälper er att lägga upp olika långa rundor på Bjärehalvön.
  • Föreläsning / workshop efter kvällsmaten, om dagens cykling och möjliga individuella tips för personlig utveckling och framtida lopp exempelvis Vätternrundan.
  • Pris från 5 000 sek ex moms / grupp om max 15 personer.

Vi tar gärna ett samtal med er och skräddarsyr era behov och om ni är en större grupp som vill komma tillsammans.

Löpare
Foto: RiCKARD CARLSSON

Downhill

Downhill i Vallåsen Bike Park

Gillar du när det går snabbt utför? Då är Vallåsen Bike Park något för dig. Här hittar utförscykling när det är som bäst. På gränsen mellan Halland och Skåne, på hallandsåsens nordsluttning, finns 9 spår med fyra olika svårighetsgrader. Sittliften som vintertid transporterar skidåkare, får på sommaren skjutsa cyklar till toppen.

Vallåsens Bike Park bjuder på en vänlig stämning där familjer, nybörjare, experter och xc cyklister välkomna att njuta av härlig cykling och trevligt folk.

MTB med havsutsikt Hovs Hallar i Skåne

Vad vill du boka? >