Boosta din cykelträning

Cykelträning på Hallandsåsen och Bjärehalvön

På Bjärehalvön, med Hallandsåsens utmanande backar och det vackra böljande landskapet, hittar du Nordens bästa cykeldestination och Skånes skönaste hotell – den perfekta kombinationen för din cykelträning och ditt cykelläger.

Landsvägscykling

Branta backar ger bättre flås

Bjärehalvön bjuder in dig till Nordens bästa cykelterräng i ett varierat och vackert landskap på närmast bilfria småvägar, perfekta för cykelträning och landvägscykling. Branta uppförsbackar, svepande nedförsbackar, rullande åkrar, bokskog och otroliga vyer över Kattegatt höjer din träningsmotivation till nya höjder.

Här finns gott om färdiga cykelrutter som utmanar både rutinerade landsvägscyklister och cykelmotionärer som vill ta sin cykelträning till nya nivåer. Här finns de perfekta förutsättningarna för att ladda upp inför exempelvis Vätternrundan och, om vi själva får säga det, så är Bjärehalvön ett vasst aleternativ till cykelträning på Mallorca.

Landvägsrutter för dina träningsrundor finns här

Cykling på Bjärehalvön - utsikt över Kattvik

MTB

Över stock och sten i magisk natur

Är du mer intresserad att köra mountainbike på stigar eller i skog och terräng erbjuder Hallandsåsen och Bjärehalvön på både enkel och avancerad MTB. Utmanande men vackra MTB-rutter går genom Hallandsåsens skogar och på stigar utmed Bjärehalvöns kustremsa.

MTB-rutter på Bjärehalvön hittar du här

MTB med havsutsikt Hovs Hallar i Skåne
MTB på stranden i Båstad

Downhill

Downhill i Vallåsen Bike Park

Gillar du när det går snabbt utför? Då är Vallåsen Bike Park något för dig. Här hittar utförscykling när det är som bäst. På gränsen mellan Halland och Skåne, på hallandsåsens nordsluttning, finns 9 spår med fyra olika svårighetsgrader. Sittliften som vintertid transporterar skidåkare, får på sommaren skjutsa cyklar till toppen.

Vallåsens Bike Park bjuder på en vänlig stämning där familjer, nybörjare, experter och xc cyklister välkomna att njuta av härlig cykling och trevligt folk.

Läs mer om Dowhill på Vallåsen här

Här kan du boka din vistelse. Kontakta gärna oss per e-post eller telefon om någon i sällskapet behöver specialkost eller handikappanpassning, så ser vi till att ordna allt så bra som möjligt.

Vi rekommenderar alltid att boka bord i förväg, så ditt besök blir så bra som möjligt. Tala gärna om ifall någon i sällskapet har specialkost eller allergier, så vi kan förbereda något bra för er.

Här kan du boka din vistelse. Kontakta gärna oss per e-post eller telefon om någon i sällskapet har specialkost eller allergier så att era måltider också kan bli en fin upplevelse.

Fyll i ditt namn, företag och kontaktuppgifter, så kontaktar vi dig snarast (vanligtvis samma dag).