Cykelträning på Hallandsåsen och Båstad Bjäre

Cykla i Båstad och på Bjärehalvön

Bjärehalvöns och Hallandsåsens lågtrafikerade vägar, utmanande backar och böljande landskap är som gjort för cykling – vare sig du är på en utflykt med våffelstuga i sikte, eller fokuserar på mjölksyraträning inför Ironman. Hur vill du cykla?

Klassisk cykling

Hyr en cykel som väntar på hotellet

Bjärebaserade Memil förser oss med fina klassiska cyklar, perfekta för en tur till Båstad hamn eller våffelstugan i Kattvik. Det finns ett antal hyrcyklar på plats utanför hotellet, men förboka om du vill vara säker på att få en.

För att boka cykel, kontakta Fredrik Strid på Memil: info@memilshop.se, telefon 0704-58 20 90.

Pris hyra klassisk cykel:
160 kr/cykel/dygn
100 kr/cykel/halvdag

Testa nya Bjäre Banvall

Strax ovanför hotellet startar den nya rekreationsleden Bjäre Banvall. Leden sträcker sig där järnvägsspåret tidigare gick, innan tunneln genom Hallandsåsen färdigställdes.

Bjäre Banvall sträcker sig 14 km från Båstad till Förslöv, är till större delen är asfalterad och har en grusad ridväg i sidan.

Banvallen lämpar sig utmärkt för allt som rullar; barnvagn, cykel, rullstol, rullskidor och mycket mer. I Grevie som är halvvägs finns det toalett, cykelpump och möjlighet att fylla på vatten.

Landsvägscykling

Branta backar ger bättre flås

Bjärehalvön bjuder in dig till Nordens bästa cykelterräng i ett varierat och vackert landskap på närmast bilfria småvägar, perfekta för cykelträning och landvägscykling. Branta uppförsbackar, svepande nedförsbackar, rullande åkrar, bokskog och otroliga vyer över Kattegatt höjer din träningsmotivation till nya höjder.

Här finns gott om färdiga cykelrutter som utmanar både rutinerade landsvägscyklister och cykelmotionärer som vill ta sin cykelträning till nya nivåer. Du kan även anlita en lokal guide som anpassar turen efter önskemål om intensitet, nivå och målbild.
Mer information om guidning med Ridge Cycling.

Här finns de perfekta förutsättningarna för att ladda upp inför exempelvis Vätternrundan och, om vi själva får säga det, så är Bjärehalvön ett vasst aleternativ till cykelträning på Mallorca.
Landvägsrutter för dina träningsrundor finns på bastad.com.

Cykling på Bjärehalvön - utsikt över Kattvik

coachning

Coachning inför cykelsäsongen

Kickstarta cykelsäsongen på Bjärehalvön med professionell coachning ute på din runda. Vi samarbetar med triathlontränaren Rickard Carlsson, som är en erfaren coach och kan vägarna på Bjärehalvön utan och innan.

Rickard hjälper människor att uppnå sina mål. Allt ifrån att cykla Vätternrundan eller springa 10 km till att genomföra en Ironman. Han bedriver själv en professionell satsning på triathlon och har tillhört landslaget sedan 2016. Här på Båstad och Bjärehalvön anser han att träningsmöjligheterna för simning, cykel och löpning är i toppklass!

Boka cykelcoachning (grupper om 10–15 personer)

Kombinera Rivieras cykelpaket med coachning och guidning.

  • Rickard Carlsson hjälper er att lägga upp olika långa rundor på Bjärehalvön.
  • Föreläsning / workshop efter kvällsmaten, om dagens cykling och möjliga individuella tips för personlig utveckling och framtida lopp exempelvis Vätternrundan.
  • Pris från 5 000 sek ex moms / grupp om max 15 personer.

Vi tar gärna ett samtal med er och skräddarsyr era behov och om ni är en större grupp som vill komma tillsammans.

Löpare
Foto: RiCKARD CARLSSON

MTB

MTB i magisk natur

Hallandsåsen och Bjärehalvön erbjuder både enkel och avancerad MTB-cykling. Utmanande och vackra MTB-rutter går genom Hallandsåsens skogar och på stigar utmed Bjärehalvöns kustremsa. Startar gör du så klart direkt utanför hotellet.

Hyr MTB och guide

Via vår samarbetspartner Ridge Cycling kan du hyra en TREK 29 tum mountainbike som levereras direkt till hotellet. Du kan lätt själv ta dig ut på stigar i tallskogen längs havet. Ridge Cycling erbjuder även guidade turer på Hallandsåsens stigar. Perfekt för dig som vill lägga mindre tid på att navigera och istället ledas genom ett nätverk av undangömda stigar. Turerna skräddarsys efter nivå – från nybörjare till expert.

Läs mer om Ridge Cycling på www.ridgecycling.com

Ridge-cyklister på skogsväg
Foto: Ridge Cycling
Mountainbike cyklar uppradade vid träd
Foto: Ridge Cycling
Ridge-cyklist på skogsväg
Foto: Ridge Cycling
MTB med havsutsikt Hovs Hallar i Skåne
MTB på stranden i Båstad

Downhill

Downhill i Vallåsen Bike Park

Gillar du när det går snabbt utför? Då är Vallåsen Bike Park något för dig. Här hittar utförscykling när det är som bäst. På gränsen mellan Halland och Skåne, på hallandsåsens nordsluttning, finns 9 spår med fyra olika svårighetsgrader. Sittliften som vintertid transporterar skidåkare, får på sommaren skjutsa cyklar till toppen.

Vallåsens Bike Park bjuder på en vänlig stämning där familjer, nybörjare, experter och xc cyklister välkomna att njuta av härlig cykling och trevligt folk.

Läs mer om Dowhill på Vallåsen här

Vad vill du boka? >