Toppmodern padelhall invigd i padelmetropolen Båstad

Nu förstärker Båstad positionen som Skandinaviens ledande padelcentrum, med en nyöppnad toppmodern padelhall. Det var i Båstad som padel först introducerades i Sverige för tjugo år sedan. På senare tid har den populära racketsporten spridits som en löpeld genom landet. I Båstad finns idag en mångfald av padelbanor och den lilla nordskånska staden har vid två tillfällen varit värd för Swedish Padel Open.

Den nya padelhallen ligger strategiskt invid Båstads nya station. För att få veta mer har vi pratat med Mikael Orsmark, som är en av delägarna.

Vad kul att du satsar på ett padelcenter här i Båstad. Kan du berätta lite kort om er tanke med detta center?

– Både jag och min bror Magnus har alltid varit intresserade av racketsport och är fostrade i Båstad Malens Tennissällskap, säger Mikael Orsmark. Vi tyckte att det behövdes en padelhall i Båstad, det är ju också racketsporternas mecka.

– Tanken bakom vårt center är liknande den spanska modellen. Hallen ska ha något för alla och alla ska känna sig välkomna. Förutom att spela padel finns det möjlighet att träna i gym, bada bastu eller umgås i vår bistro. Helt enkelt en fritidsgård för vuxna. 

Behöver man vara medlem eller kan vem som helst komma och boka en tid för padelspel?

– Man behöver inte vara medlem, utan alla är välkommen att komma och spela hos oss. Boka gör man via bokningsappen Playtomic. Hos oss kan du även hyra rack och köpa bollar.

Vad ser du för trend inom padelsporten inför 2021?

– Det vi ser är att fler och fler börjar spela padel och att det byggs allt fler hallar i Sverige. Det kommer att vara en fortsatt ökning av folk som tar sporten till hjärtat. Jag tror att folk kommer bli mer kräsna med tiden när det gäller hallar. Så vi tror att har man mer att erbjuda som till exempel bastu, gym, lounge, bistro i smakfull miljö som man trivs i så kommer folk också gilla att vara hos en. Och självklart fina välskötta banor och högt i tak. (Båstad Padel har en takhöjd på 12 meter.)

Vad kan era besökare då förvänta sig när de kommer till Båstad Padelcenter?

– Detta ska vara en inbjudande hall som besökare känner sig hemma i. En hall utöver det vanliga, vad gäller takhöjd, färgsättning, materialval och övriga faciliteter. De kan förvänta sig en bemannad hall med personlig service. En anläggning med hög renlighet, fräscha omklädningsrum och tillgång till bastu, så att besökarna stannar längre än sitt padelspel. Finns det dessutom både mat och dryck att förtära skapar det en god känsla i hela hallen. Det blir något för hela familjen med padel och gymträning.

Erbjuder ni kurser och mindre clinics också?

– Ja, så fort pandemin tillåter kurser, kommer vi att erbjuda detta. Just nu håller vi endast individuella klasser, så kallade PT-klasser, där du kan få hjälp med teknik, regler och grundkunskaper. Kontakta oss, så ser vi fram emot att ta emot både nya och erfarna spelare. Allt enligt rådande restriktioner för covid-19, avslutar Mikael Orsmark.

Spela padel i Båstad

Vill du också spela padel i Båstad? Bo på Hotel Riviera Strand, så har du nära till Båstads nya padelhall och padelbanor. Det finns möjlighet att boka kurser och lektioner med världsledande instruktörer, som hjälper nybörjare att komma igång och avancerade padelspelare att utveckla sitt spel.

Efter en dag på padelbanan är det skönt att komma till hotellet och belöna sig med bastu, varma bad och god mat i restaurang Riviera. Kanske komplettera träningen med styrketräning i gymmet eller en löptur längs med stranden. På hotellet kan ni samlas i loungen och ha trevligt tillsammans. Dra er tillbaka i en ombonad lägenhetssvit med plats för många, eller ha ett eget rum att koppla av i.

Ett förslag är att boka Rivieras Hotellpaket. I paketet ingår boende, frukost, middag och tillgång till poolhus och gym. Allt från 1 095 kr/person.

Fakta om Båstad Padel

Vad vill du boka? >