Hållbarhet

ETT SVANENMÄRKT HOTELL

Hotel Riviera Strand är certifierat av Nordens officiella miljömärkning Svanen. Det betyder att hotellet har tagit ett helhetsgrepp om sitt miljöarbete och klarat Svanens stränga krav. Verksamheten har ett aktivt och strukturerat förhållningssätt till att minska sin förbrukning och optimera sin drift.

Vi följer Svanens kriterier

Vi arbetar inom många områden för att inte belasta miljön mer än nödvändigt. Några områden som vi fokuserar lite extra på är energiförbrukning, CO2-utsläpp, vattenförbrukning, användning av engångsartiklar, förebyggande av matsvinn, källsortering, andel ekologisk mat och dryck samt användning av miljömärkta produkter och tjänster.

En del av miljöarbetet märker du som gäst. Till exempel på menyn i restaurang Riviera, där vi väljer så närproducerade råvaror som möjligt, eller på hotellrummet där vi tipsar om att spara vatten och energi på olika sätt. Eller på innergårdens planteringar som lockar naturens pollinatörer. Annat syns inte, men arbetas med bakom kulisserna – som att förvandla matavfall till näringsrik gödning, optimera energisystemet och utbilda våra medarbetare.

Licensnr 3055 0414

Bli en toffelhjälte

Visste du att vi på Hotel Riviera Strand slänger 4 ton tofflor varje år? Allt medan tusentals älskade flip-flops, badtofflor, birkenstocks, jesussandaler och tjusiga slingbacks ligger hemma och väntar.

För att minska belastningen på miljön, erbjuder vi från den 1 juni 2023 inte längre engångstofflor på hotellrummet.

Ta med dina egna tofflor när du kommer, så sparar vi på naturens resurser. Tack för din förståelse!

Vad vill du boka? >