Barnens bästa bad

5 familjevänliga badplatser i Båstad

Sugen på att bada? Då har du kommit rätt. Här på Hotel Riviera Strand tar vi bad på största allvar och vill säga att vi är något av experter på var du badar bäst i Båstad. Vare sig du föredrar sandiga stränder, solvarma klippor eller splashiga pooler finns det massor att välja på. Det börjar redan på hotellet där det finns ett stort poolområde med såväl poolhus som sommaröppna utomhuspooler. Vill du bada ännu mer, kommer guldkornen här!

Rivierastranden
Rivierastranden

1. Rivierastranden. Så klart! Den ligger precis utanför hotellet och är Sveriges allra längsta sandstrand. Här badar du i Laholmsbukten och det är långgrunt så det förslår. Gott om svängrum på stranden för lekar och bus. Gå gärna ut på badbryggan om det är tång vid strandkanten. Vid stenpiren till vänster är krabbfisket bra.

Skansenstranden

2. Skansenstranden. Populärast i Båstad! I den lilla bukten vid Båstad hamn krattas och fixas sanden regelbundet för att vara ren från tång och sjögräs. Här är det grunt vid strandkanten men det blir djupare ganska snabbt. Stranden har både en stenpir och en badbrygga, båda med stegar, samt en flytbrygga att simma ut till. Här ligger också Båstads kallbadhus, dit barn under 13 år är välkomna på onsdagar. Fullt utrustat med serveringar, toaletter, omklädningsrum och duschar. Perfekt solnedgångsläge – magiskt vid stenpiren på ljumma sensommarkvällar.

Malenbadet, bild Båstads kommun

3. Malenbadet. Poolklassikern! Utomhusbad på fem minuters promenad från hotellet med barnpooler, vattenrutschkanor och 50-meters simbassäng.

Tångbryggan

4. Tångbryggan. Perfekt för kvällsdoppet! En kilometer väster om hotellet ligger den långa Tångbryggan. Här kommer du en bra bit ut i vattnet, men det är fortfarande grunt när du går i. Vid badplatsen finns lekplats, grillplats, omklädningshytter och toalett.

Ängelbäcksstrand, foto Louise Nordström Pettersson

5. Ängelsbäcksstrand och Segelstorpsstrand. Som i en annan värld! När det är full fart i Båstad, kan du hitta lugnet på Bjärehalvöns södra sida. Här badar du i Skäldervikens vatten, vid en långgrund badplats med sandbotten och utsikt mot Kullaberg. Härlig sandstrand att slå sig ner på, men här finns ingen servering så ta med vatten, mellis och parasoll! Från hotellet tar det cirka 20 minuter att köra hit.

Badiga bilder från Båstad

Flicka på strand med turkos väska.
Rivierastranden
Skansenstranden, foto: Anders Karolyi
Barn fiskar krabbor på stenbrygga vid havet.
Stenpiren

Paket med poolentré för badsugna

Boka Familjepaket på Hotel Riviera Strand så är fri tillgång till poolområdet inkluderat för både stora och små. Boka här!

Vad vill du boka? >