Barn åker skidor på Vallåsen.

Tips på vinteraktiviteter utomhus

Vintern har kommit till Båstad och nordvästra Skåne, och snart är det dags för sportlov eller kanske en myshelg med familjen. Här finns massor med grejer att göra utomhus på vintern. Finns det något härligare som förälder än rosiga vinterkinder och trötta barn i långkalsonger? Jo, det skulle möjligtvis vara den där känslan när man efter all vinteraktivitet kliver in i en bastu eller sjunker ned i en varm utomhuspool. Allt detta hittar du på Hotel Riviera Strand i vinter.

Här är våra främsta tips på vinteraktiviteter utomhus i och omkring Båstad:

  1. Skidåkning på Vallåsen. Ungefär 20 minuter österut finns Vallåsens Skidanläggning, som har ett av Sveriges mest sofistikerade snösystem. Snöfabriken på Vallåsen har varit igång sedan långt före jul och vare sig det är plus- eller minusgrader i Båstad kan du lita på att det är öppet. Här finns även skiduthyrning, skidskola, shop, restaurang och grillplats. Låt inte en smockfull parkeringsplats avskräcka dig – kapaciteten är stor på denna lilla skidanläggning. Det finns 11 nedfarter och hela området är perfekt för barn, nybörjare och dessutom för vana åkare som behöver åka av sig.
  2. Skridskor på en frusen damm. När det är fruset brukar det finnas en fin is på dammen vid Hemmeslöv/Inre Kustvägen inte långt från nya stationen. Det här är en is som sköts av privatpersoner som bor strax intill, så visa respekt för deras generösa engagemang. Ta med egna skridskor, tyvärr finns ingen uthyrning av skridskor i Båstad.
  3. Vintervandring. Om det inte ligger alltför mycket snö på marken finns en rad fina vandringsleder som är fantastiska även vintertid. Sinarpsdalen och Axelstorpsravinen är några favoriter.
  4. Lekfull promenad på frusen sand. Gå rakt ned mot havet från Hotel Riviera Strand och ta höger så rör du dig mot Stensåns mynning. Om du har tur finns det is i strandkanten. Sätt i så fall en lång pinne i handen på ditt barn, så är en oändligt rolig aktivitet fixad!
  5. Pulkaåkning. På gångavstånd från Hotel Riviera Strand finns en rolig liten kulle i Malenskogen. Men bäst (alltså med långa, lagom branta åk) är pulkaåkningen på Båstads Golfklubb.
  6. Längdskidor. Spår brukar du kunna hitta vid Hålehall i Förslöv, vid Vallåsens Skidanläggning och på Båstads Golfklubb. Ta med egna skidor, dessvärre finns ingen uthyrning i Båstad.
  7. Vintercykling. Har du rätt däck på din mountainbike finns det goda möjligheter att cykla på vindlande, böljande stigar norrut från Hotel Riviera Strand även med ett snötäcke på marken. Prata med receptionen om du behöver hyra cykel eller guide.

Sugen på att besöka oss i vinter?

Kolla in våra Sportlovspaket och Familjepaket (övriga veckor).

Vad vill du boka? >