Vandringstips för hela familjen

Ta med barnen ut på vandring i Båstad och Bjärehalvöns vackra natur. Hos oss mäter vi familjevandring i lek och inte i meter. Plocka bort saker som mål och ambition och låt nyfikenheten visa vägen – vi kan lova att där blir många roliga stopp längs stigen. Nedan följer några tips och vandringsfavoriter för familjen:

Bjäre Banvall
Där det tidigare tågspåret låg innan Hallandsåstunneln invigdes, finns nu en helt ny rekreationsled som till större delen är asfalterad med en grusad ridväg i sidan. Det här är ett perfekt ställe för allt som rullar! Barnvagn, inlines, cykel, rullstol och rullskidor tar sig snabbt och lätt fram här året runt (såvida inte löv eller snö är i vägen). Men passar naturligtvis också bra för promenader och vandring.

Du traskar hit på Rivieravägen och upp på Mäshultsvägen bakom NP Nilsson. Hela sträckan Båstad–Förslöv är 14 km, så åk eller gå så långt ni känner för. Först passerar ni Båstad gamla station och efter Drivans tennisanläggning är ni ute på landet, med hästhagar längs sidorna i Axelstorp och Sinarpsdalen. Halvvägs ligger Grevie, där det finns toalett, cykelpump och möjlighet att fylla på vatten. Läs mer och se karta över Bjäre Banvall

Kustslingan
Kustslingan är en lättrampad rundvandring för hela familjen som tar er genom barrskog och längs med sjö, å och hav. Utgå från hotellet och vandra hela slingan på 12 km eller anpassa rundan hur ni vill. Båstad & Bjärehalvöns vandringskarta finns i receptionen eller att ladda ner för utvald led här.

Sinarpsdalen och skogsträdgården
Sinarpsdalen är en sagolikt vacker dalgång med gamla stengärdsgårdar, böljande kullar och porlande bäckar. Du passerar får och lamm. Landskapet påminner om Körsbärsdalen i sagan – eller Alperna och Sound of Music, för den delen. Parkera bilen vid Nötte Backar (strax före banvallen), eller promenera hit via banvallen. Precis i början, strax efter parkeringen, ligger en nyanlagd skogsträdgård på vänster sida. En underbar liten pärla med många lekfulla detaljer att upptäcka. Läs mer och hitta till Sinarpsdalen

Axelstorps skogar
Strax utanför Båstads tätort ligger Axelstorpsravinen omgiven av lummiga bokskogar. Här är det både vackert och spännande att vandra. Enklast är att köra bil till Axelstorp, men det går även bra att cykla hit via Båstad Banvall eller gå till fots via Drivan (11 km rundslinga). Går ni hela vägen får ni en omväxlande och väldigt vacker tur genom äppelodlingar, bokskog, den bitvis branta ravinen och med strålande utsikt över Båstad och havet. Mer information och detaljerad vägbeskrivning

Osbecks bokskogar
På Hallandsåsens nordsluttning, en bit från Riviera Strand, ligger Osbecks naturreservat. En fantastisk skog av ädellövträd som är värd att besöka året om. Med skogsbäckar, källsprång, fornlämningar och ett rikt djur- och insektsliv väntar ett äkta skogsäventyr för hela familjen. Här finner ni flera markerade stigar i olika längd (även en tillgänlighetsanpassad led), grillplatser och en central parkering med WC. Läs mer här.

Fler familjeäventyr

Förutom vandring, finns massor av aktiviteter i Båstad och i närheten. Mountainbikeleder, bike park, skidåkning, höghöjdsbanor, sommarrodel, fiske, skateboardpark med mera! Här hittar du fler tips och information om familjeäventyr och utflykter!

Boka Familjepaket så ingår bad och god mat

Vill du komma och besöka oss med familjen? Då kan vi rekommendera våra Familjepaket där det ingår boende i familjesvit, frukost, middag och poolentré för alla i familjen.

Vad vill du boka? >