Skidpremiär till sportlovet

Snart är väntan över! Den 8 februari 2020 meddelar skidläggningen Vallåsen att man öppnar för skidåkning. Oavsett väder och vind ska åtminstone den 1000 meter långa Halmstadsbacken vara öppen för åkning. Om kylan väl kommer kan man komma att öppna fler backar och tidigare än så. Bo på Hotel Riviera Strand i Båstad, så har du nära till skidbacken!

Vallåsens skidanläggning – bara 20 min från Båstad

Skidanläggningen Vallåsen ligger på Hallandsåsens norra sluttning, bara 20 minuters bilväg från Båstad och Hotel Riviera Strand. Det är en imponerande anläggning som ibland kallas ”Danmarks största skidort” – på bekvämt avstånd från Köpenhamn och norra Själland. Här finns fina pister, aktiviteter och backar som passar alla i familjen. Utrustning finns att hyra på plats.

Vallåsen erbjuder 5170 meter preparerade nedfarter och en sammanlagd åkyta på 120 000 m2. Med en största fallhöjd på 145m och längsta nedfart på 1260m erbjuder Vallåsen röda, gröna och blå nedfarter. Anläggningen har två stolsliftar, varav en expresslift och tre släpliftar, vilket ger en kapacitet på 7200 personer/timme.

Tack vare Vallåsens snöfabriker, är det möjligt att producera snö även i plusgrader. Relativt den yta som skall täckas med snö så har Vallåsen norra Europas största system för tillverkning av kanonsnö!

Vallåsen tillhör Branäsgruppen, Sveriges största privatägda skidanläggningsföretag. I gruppen ingår Branäs, Kungsberget, Ulricehamn Ski Center, Storstenshöjden och Tolvmannabacken.

Läs mer och kolla snöstatus på Vallåsens hemsida

Bra deal för skidåkare på Hotel Riviera Strand

Visa upp ditt liftkort från Vallåsen så får du rabatt på boende med frukost på Hotel Riviera Strand i samband med skidåkningen. Se erbjudandet här

Vill du även äta i vår restaurang, basta och bada i poolen, är det bättre att boka Familjepaket eller Sportlovspaket. Då ingår boende i lägenhetssvit, middag, entré till poolhus och gym samt frukostbuffé för hela familjen. Under vissa skollov erbjuds även barnklubben Flamingoklubben och aktiviteter i Sportlandet.

Vad vill du boka? >